- 1. חולטים את תרמילי השעועית בסיר עם מי מלח רותחים, ומבשלים 5 דקות או עד לריכוך. אם הצבע הירוק חשוב לכם, מעבירים למי קרח, מצננים ומסננים.
-
- 2. מכינים את הרוטב במעבד מזון: מרסקים עגבניות, שקדים, שום, צ'ילי ותמרינדי. מוסיפים שמן זית בהדרגה (מבעד לפתח היציקה) עד שמתקבל מרקם אחיד. מתבלים בסוכר, מלח ופלפל שחור.
-
- 3. מחממים מחבת גריל עם שמן זית, וזורקים פנימה את השעועית החלוטה. צורבים אותה עד חריכה קלה. מוסיפים את הרוטב, מערבבים יחד 2-3 דקות, מוסיפים את עגבניות השרי החצויות ומערבבים עוד דקה-שתיים עד שהרוטב נתפס על השעועית. מגישים כמנה בפני עצמה או עם אורז לבן.