פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      מתכונים חמים

      שעועית ירוקה ופריכה ברוטב עגבניות

      שעועית ירוקה ופריכה ברוטב עגבניות מיוחד עם תמרינדי ושקדים

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      שעועית ירוקה ברוטב עגבניות ותמרינדי (יח
      שעועית ירוקה ברוטב עגבניות ותמרינדי (יח"צ , נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • ל-4 מנות
      • 1/2 קילו שעועית נקיה
      • 2 כפות שמן זית
      • חופן עגבניות שרי חצויות
      • לרוטב:
      • 2 עגבניות קלופות
      • 3 כפות שקדים קלופים פרוסים או קצוצים גס
      • 2 שיני שום קלופות
      • 1/2 צ'ילי אדום
      • 1 כפית תמרינדי
      • 4 כפות שמן זית
      • 1 כפית סוכר
      • מלח ופלפל שחור

      אופן ההכנה

      • 1. חולטים את תרמילי השעועית בסיר עם מי מלח רותחים, ומבשלים 5 דקות או עד לריכוך. אם הצבע הירוק חשוב לכם, מעבירים למי קרח, מצננים ומסננים.
      • 2. מכינים את הרוטב במעבד מזון: מרסקים עגבניות, שקדים, שום, צ'ילי ותמרינדי. מוסיפים שמן זית בהדרגה (מבעד לפתח היציקה) עד שמתקבל מרקם אחיד. מתבלים בסוכר, מלח ופלפל שחור.
      • 3. מחממים מחבת גריל עם שמן זית, וזורקים פנימה את השעועית החלוטה. צורבים אותה עד חריכה קלה. מוסיפים את הרוטב, מערבבים יחד 2-3 דקות, מוסיפים את עגבניות השרי החצויות ומערבבים עוד דקה-שתיים עד שהרוטב נתפס על השעועית. מגישים כמנה בפני עצמה או עם אורז לבן.

      עוד מתכוני תוספות

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -