וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

שעועית ירוקה ופריכה ברוטב עגבניות

שעועית ירוקה ופריכה ברוטב עגבניות מיוחד עם תמרינדי ושקדים

מתכון מאת: אורלי פלאי- ברונשטיין, מערכת וואלה

שעועית ירוקה ברוטב עגבניות ותמרינדי. נמרוד סונדרס,
שעועית ירוקה ברוטב עגבניות ותמרינדי/נמרוד סונדרס

מצרכים למתכון

  • ל-4 מנות
  • 1/2 קילו שעועית נקיה
  • 2 כפות שמן זית
  • חופן עגבניות שרי חצויות
  • לרוטב:
  • 2 עגבניות קלופות
  • 3 כפות שקדים קלופים פרוסים או קצוצים גס
  • 2 שיני שום קלופות
  • 1/2 צ'ילי אדום
  • 1 כפית תמרינדי
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 כפית סוכר
  • מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה

  • 1. חולטים את תרמילי השעועית בסיר עם מי מלח רותחים, ומבשלים 5 דקות או עד לריכוך. אם הצבע הירוק חשוב לכם, מעבירים למי קרח, מצננים ומסננים.
  • 2. מכינים את הרוטב במעבד מזון: מרסקים עגבניות, שקדים, שום, צ'ילי ותמרינדי. מוסיפים שמן זית בהדרגה (מבעד לפתח היציקה) עד שמתקבל מרקם אחיד. מתבלים בסוכר, מלח ופלפל שחור.
  • 3. מחממים מחבת גריל עם שמן זית, וזורקים פנימה את השעועית החלוטה. צורבים אותה עד חריכה קלה. מוסיפים את הרוטב, מערבבים יחד 2-3 דקות, מוסיפים את עגבניות השרי החצויות ומערבבים עוד דקה-שתיים עד שהרוטב נתפס על השעועית. מגישים כמנה בפני עצמה או עם אורז לבן.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully