פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      פרנץ' טוסט בסגנון קרפ סוזט

      פרנץ' טוסט א-לה קרפ סוזט: מוגש עם רוטב קרמל הדרים מושלם וכף גדושה של שמנת חמוצה

      2 מדרגים / 3.48 כוכבים

      פרנץ' טוסט עם קרמל הדרים (נמרוד סונדרס)
      פרנץ' טוסט עם קרמל הדרים (נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • ל-4 מנות
      • 2 ביצים
      • 1/4 כוס חלב
      • 20 גרם חמאה
      • 50 גרם אבקת סוכר (חצי חבילה)
      • 4 פרוסות חלה ללא הקרום
      • לקרמל הדרים:
      • 1/2 כוס סוכר
      • מיץ מ-2 קלמנטינות או תפוזים
      • שוט של ליקר תפוזים (גרנד מרנייר, טריפל סק, קוואנטרו)
      • 20 גרם חמאה
      • להגשה (לא חובה):
      • פילטים של תפוז
      • גביע שמנת חמוצה

      אופן ההכנה

      • 1. טורפים את החלב והביצים, ומשרים את ריבועי החלה למספר דקות.
      • 2. מחממים את החמאה במחבת. מעבירים פנימה את פרוסות החלה, ומטגנים מכל הצדדים (כן, גם את השוליים). חשוב שהחום לא יהיה חזק מדי כי מצד אחד אנחנו רוצים שזה יתבשל מבפנים ומצד שני שהמעטפת לא תישרף.
      • 3. מכינים את הקרמל: מחממים מחבת עם הסוכר (חשוב לשטח את הסוכר לכדי שכבה דקה ואחידה על פני כל המחבת) ומעט מים. תפקיד המים הוא למנוע שריפה של הסוכר. מדליקים את האש על להבה קטנה-בינונית.
      • 4. כאשר נוצר הקרמל, מוסיפים בזהירות את מיץ התפוזים. משקשקים מעט את המחבת, ונותנים לנוזלים להצטמצם.
      • 5. מנמיכים את האש, ומעבירים למחבת הקרמל את פרוסות החלה המטוגנות. מוסיפים שוט של ליקר תפוזים (לנועזים שביניכם, אפשר בשלב הזה לעשות פלמבה – להדליק את הנוזלים כדי לאדות את האלכוהול) וחמאה. מנערים ומשקשקים את המחבת מעל האש כדי שהפרוסות הלחם לא יידבקו לתחתית.
      • 6. מצלחתים: מניחים פרוסה חלה מטוגנת בצלחת, שופכים מעט מן הרוטב על הפרוסה, מניחים מעל פילטים של תפוז וכף שמנת חמוצה לאיזון המתיקות.
      • שתף בפייסבוק
      • שתף בטוויטר
      • שתף בגוגל+

      עוד מתכוני לחמים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -