וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

לחמניות ערמונים

מתכון מאת: מירב שיינר- דנצ'נקו, מערכת וואלה!

לחמניות ערמונים. דרור עינב
לחמניות ערמונים

מצרכים למתכון

  • ל 15-20 לחמניות
  • 2 כוסות (250 גרם) קמח מלא
  • 3/4 1 כוסות (250 גרם) קמח לבן
  • 1/5 (10 גרם) קוביית שמרים טריים
  • 1/2 3 כפות (40 גרם) סוכר
  • 1 כפית (5 גרם) מלח
  • 1 ביצה בגודל L
  • 4/5 כוס (200 מ"ל) מים חמימים
  • 15 ערמונים קלופים וקצוצים גס

אופן ההכנה

  • 1. לתוך קערת מיקסר עם וו גיטרה, מכניסים את כל החומרים לפי סדר הופעתם, למעט המים והערמונים.
  • 2. לשים במהירות איטית, ומוסיפים בהדרגה את המים. לשים 7-10 דקות במהירות בינונית.
  • 3. מוסיפים את הערמונים ולשים כדקה.
  • 4. מניחים להתפחה בת שלוש שעות בכלי פלסטיק גדול, מכוסה במגבת לחה במקום חמים (אולם לא בחום ישיר בשמש).
  • 5. בתום התפיחה הראשונה, מתחילים לחתוך מן הבצק פיסות במשקל 40-50 גרם אותם מכדררים ומניחים על תבנית אפייה במרחק 2-3 ס"מ אחד מהשני.
  • 6. חורצים עם סכין חדה פתח קטן במרכז כל לחמניה. מורחים מעט מים (ניתן לקשט בשלב זה בגרעינים לסוגם, לפי הטעם), ומניחים לתפיחה נוספת בת חצי שעה.
  • 7. מחממים תנור ל-185 מעלות, ואופים 20-30 דקות עד לקבלת גוון חום עמוק.
  • 8. מוציאים מן התנור ומעבירים את הלחמניות על גבי רשת צינון. אחרי 1-2 דקות ניתן לבצע בדיקה על ידי נקישה בתחתית הלחמניה: אם הצליל חלול משמע הלחמניה אפויה היטב.
  • 9. מגישים חם בלווית גבינות וסלט ירקות טרי.
  • גיוונים ושדרוגים:
  • 1. למעוניינים בכמות גבוהה יותר של קמח מלא, ניתן להשתמש ב-400 גרם מלא ו-100 גרם רגיל ולהוסיף בהתאמה 350-400 מ"ל מים. יש להוסיף את המים בהדרגה כדי להגיע למרקם בצק אחיד שאינו דביק מדי.
  • 2. למי מכם שאינם אוהבים ערמונים, ניתן להמיר לאגוזי מלך/ לוז קלויים ו/או לחמוציות או צימוקים. כדאי שסך כל התוספות לא יעלה על 150 גרם.
  • 3. ניתן לצפות בכל סוגי הגרעינים/ פתיתי שיבולת שועל. לא מומלץ לצפות בסומסום או קצח.
  • 4. ניתן לעצב בצורת חישוק ולאפות כבייגל שאחר כך ניתן למלא בממרחים לפי הטעם.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully