- 1. לתוך קערת מיקסר עם וו גיטרה, מכניסים את כל החומרים לפי סדר הופעתם, למעט המים והערמונים.
-
- 2. לשים במהירות איטית, ומוסיפים בהדרגה את המים. לשים 7-10 דקות במהירות בינונית.
-
- 3. מוסיפים את הערמונים ולשים כדקה.
-
- 4. מניחים להתפחה בת שלוש שעות בכלי פלסטיק גדול, מכוסה במגבת לחה במקום חמים (אולם לא בחום ישיר בשמש).
-
- 5. בתום התפיחה הראשונה, מתחילים לחתוך מן הבצק פיסות במשקל 40-50 גרם אותם מכדררים ומניחים על תבנית אפייה במרחק 2-3 ס"מ אחד מהשני.
-
- 6. חורצים עם סכין חדה פתח קטן במרכז כל לחמניה. מורחים מעט מים (ניתן לקשט בשלב זה בגרעינים לסוגם, לפי הטעם), ומניחים לתפיחה נוספת בת חצי שעה.
-
- 7. מחממים תנור ל-185 מעלות, ואופים 20-30 דקות עד לקבלת גוון חום עמוק.
-
- 8. מוציאים מן התנור ומעבירים את הלחמניות על גבי רשת צינון. אחרי 1-2 דקות ניתן לבצע בדיקה על ידי נקישה בתחתית הלחמניה: אם הצליל חלול משמע הלחמניה אפויה היטב.
-
- 9. מגישים חם בלווית גבינות וסלט ירקות טרי.
-
-
- גיוונים ושדרוגים:
-
- 1. למעוניינים בכמות גבוהה יותר של קמח מלא, ניתן להשתמש ב-400 גרם מלא ו-100 גרם רגיל ולהוסיף בהתאמה 350-400 מ"ל מים. יש להוסיף את המים בהדרגה כדי להגיע למרקם בצק אחיד שאינו דביק מדי.
-
- 2. למי מכם שאינם אוהבים ערמונים, ניתן להמיר לאגוזי מלך/ לוז קלויים ו/או לחמוציות או צימוקים. כדאי שסך כל התוספות לא יעלה על 150 גרם.
-
- 3. ניתן לצפות בכל סוגי הגרעינים/ פתיתי שיבולת שועל. לא מומלץ לצפות בסומסום או קצח.
-
- 4. ניתן לעצב בצורת חישוק ולאפות כבייגל שאחר כך ניתן למלא בממרחים לפי הטעם.