פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      לחמניות ערמונים

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      לחמניות ערמונים (דרור עינב)
      לחמניות ערמונים (דרור עינב)

      מצרכים

      • ל 15-20 לחמניות
      • 2 כוסות (250 גרם) קמח מלא
      • 3/4 1 כוסות (250 גרם) קמח לבן
      • 1/5 (10 גרם) קוביית שמרים טריים
      • 1/2 3 כפות (40 גרם) סוכר
      • 1 כפית (5 גרם) מלח
      • 1 ביצה בגודל L
      • 4/5 כוס (200 מ"ל) מים חמימים
      • 15 ערמונים קלופים וקצוצים גס

      אופן ההכנה

      • 1. לתוך קערת מיקסר עם וו גיטרה, מכניסים את כל החומרים לפי סדר הופעתם, למעט המים והערמונים.
      • 2. לשים במהירות איטית, ומוסיפים בהדרגה את המים. לשים 7-10 דקות במהירות בינונית.
      • 3. מוסיפים את הערמונים ולשים כדקה.
      • 4. מניחים להתפחה בת שלוש שעות בכלי פלסטיק גדול, מכוסה במגבת לחה במקום חמים (אולם לא בחום ישיר בשמש).
      • 5. בתום התפיחה הראשונה, מתחילים לחתוך מן הבצק פיסות במשקל 40-50 גרם אותם מכדררים ומניחים על תבנית אפייה במרחק 2-3 ס"מ אחד מהשני.
      • 6. חורצים עם סכין חדה פתח קטן במרכז כל לחמניה. מורחים מעט מים (ניתן לקשט בשלב זה בגרעינים לסוגם, לפי הטעם), ומניחים לתפיחה נוספת בת חצי שעה.
      • 7. מחממים תנור ל-185 מעלות, ואופים 20-30 דקות עד לקבלת גוון חום עמוק.
      • 8. מוציאים מן התנור ומעבירים את הלחמניות על גבי רשת צינון. אחרי 1-2 דקות ניתן לבצע בדיקה על ידי נקישה בתחתית הלחמניה: אם הצליל חלול משמע הלחמניה אפויה היטב.
      • 9. מגישים חם בלווית גבינות וסלט ירקות טרי.
      • גיוונים ושדרוגים:
      • 1. למעוניינים בכמות גבוהה יותר של קמח מלא, ניתן להשתמש ב-400 גרם מלא ו-100 גרם רגיל ולהוסיף בהתאמה 350-400 מ"ל מים. יש להוסיף את המים בהדרגה כדי להגיע למרקם בצק אחיד שאינו דביק מדי.
      • 2. למי מכם שאינם אוהבים ערמונים, ניתן להמיר לאגוזי מלך/ לוז קלויים ו/או לחמוציות או צימוקים. כדאי שסך כל התוספות לא יעלה על 150 גרם.
      • 3. ניתן לצפות בכל סוגי הגרעינים/ פתיתי שיבולת שועל. לא מומלץ לצפות בסומסום או קצח.
      • 4. ניתן לעצב בצורת חישוק ולאפות כבייגל שאחר כך ניתן למלא בממרחים לפי הטעם.

      עוד מתכוני מאפים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -