פטאטס ברוואס עם גבינת מנצ'גו

השף שי כהן מהקומה הרביעית בוריאציה למנת הפטטאס בראבאס, הכל כך אהובה מברצלונה

מתכון מאת: שי כהן, מערכת וואלה!
פטאטס ברוואס. דרור עינב
פטאטס ברוואס

מצרכים

  • 2 ק"ג תפוח אדמה (עדיף כאלו עם עמילן גבוה כמו דזירה, ליפס או באטר)
  • 200 גרם גבינת מנצ'גו מגוררת
  • צנצנת מיונז אמיתי
  • 1/2 כוס סריראצ'ה (רוטב חריף אסיאתי)
  • שמן לטיגון עמוק

אופן ההכנה

  • 1. מקלפים את תפוחי האדמה, וחותכים לקוביות.
  • 2. מרתיחים מים בסיר, ומוסיפים אליהם מעט מלח (בערך 1/2 כף לליטר). מכניסים את תפוחי האדמה, מחכים לרתיחת המים שוב וממתינים עוד 5 דקות. במקביל, מערבבים את המיונז והסריראצ'ה, ומניחים בצד.
  • 3. מכבים את האש, מסננים את תפוחי האדמה ומניחים בצד.
  • 4. מחממים את שמן הטיגון בסיר רחב, ומטגנים את תפוחי האדמה (רצוי בשניים-שלושה סבבים. ככל שמכניסים יותר תפוחי אדמה לשמן החם, הטמפרטורה שלו יורדת ואפקט הטיגון נפגם).
  • 5. בעזרת כף מחוררת, מוציאים את קוביות תפוחי האדמה לנייר סופג למשך חצי דקה, ואז מעבירים לקערה ומפזרים מעל את גבינת המנצ'גו ואת המיונז-סריראצ'ה שהכנו קודם לכן.
  • קיצור דרך: ניתן לקנות צ'יפס מרובע קפוא (יש כאלו בסופר), ולוותר על כל תהליך הקילוף, החיתוך והבישול של תפוחי האדמה, וישר לטגן אותם.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully