מתכונים חמים

פטאטס ברוואס עם גבינת מנצ'גו

השף שי כהן מהקומה הרביעית בוריאציה למנת הפטטאס בראבאס, הכל כך אהובה מברצלונה

מתכון מאת: שי כהן ,מערכת וואלה! NEWS
  • 30 דקות סה"כ

  • קל להכנה

פטאטס ברוואס

מחשבון המרות

מצרכים

  • 2 ק"ג תפוח אדמה (עדיף כאלו עם עמילן גבוה כמו דזירה, ליפס או באטר)
  • 200 גרם גבינת מנצ'גו מגוררת
  • צנצנת מיונז אמיתי
  • 1/2 כוס סריראצ'ה (רוטב חריף אסיאתי)
  • שמן לטיגון עמוק

אופן ההכנה

  • 1. מקלפים את תפוחי האדמה, וחותכים לקוביות.
  • 2. מרתיחים מים בסיר, ומוסיפים אליהם מעט מלח (בערך 1/2 כף לליטר). מכניסים את תפוחי האדמה, מחכים לרתיחת המים שוב וממתינים עוד 5 דקות. במקביל, מערבבים את המיונז והסריראצ'ה, ומניחים בצד.
  • 3. מכבים את האש, מסננים את תפוחי האדמה ומניחים בצד.
  • 4. מחממים את שמן הטיגון בסיר רחב, ומטגנים את תפוחי האדמה (רצוי בשניים-שלושה סבבים. ככל שמכניסים יותר תפוחי אדמה לשמן החם, הטמפרטורה שלו יורדת ואפקט הטיגון נפגם).
  • 5. בעזרת כף מחוררת, מוציאים את קוביות תפוחי האדמה לנייר סופג למשך חצי דקה, ואז מעבירים לקערה ומפזרים מעל את גבינת המנצ'גו ואת המיונז-סריראצ'ה שהכנו קודם לכן.
  • קיצור דרך: ניתן לקנות צ'יפס מרובע קפוא (יש כאלו בסופר), ולוותר על כל תהליך הקילוף, החיתוך והבישול של תפוחי האדמה, וישר לטגן אותם.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/הלתנאי שימוש
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully