פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      פטאטס ברוואס עם גבינת מנצ'גו

      השף שי כהן מהקומה הרביעית בוריאציה למנת הפטטאס בראבאס, הכל כך אהובה מברצלונה

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      פטאטס ברוואס (דרור עינב)
      פטאטס ברוואס (דרור עינב)

      מצרכים

      • 2 ק"ג תפוח אדמה (עדיף כאלו עם עמילן גבוה כמו דזירה, ליפס או באטר)
      • 200 גרם גבינת מנצ'גו מגוררת
      • צנצנת מיונז אמיתי
      • 1/2 כוס סריראצ'ה (רוטב חריף אסיאתי)
      • שמן לטיגון עמוק

      אופן ההכנה

      • 1. מקלפים את תפוחי האדמה, וחותכים לקוביות.
      • 2. מרתיחים מים בסיר, ומוסיפים אליהם מעט מלח (בערך 1/2 כף לליטר). מכניסים את תפוחי האדמה, מחכים לרתיחת המים שוב וממתינים עוד 5 דקות. במקביל, מערבבים את המיונז והסריראצ'ה, ומניחים בצד.
      • 3. מכבים את האש, מסננים את תפוחי האדמה ומניחים בצד.
      • 4. מחממים את שמן הטיגון בסיר רחב, ומטגנים את תפוחי האדמה (רצוי בשניים-שלושה סבבים. ככל שמכניסים יותר תפוחי אדמה לשמן החם, הטמפרטורה שלו יורדת ואפקט הטיגון נפגם).
      • 5. בעזרת כף מחוררת, מוציאים את קוביות תפוחי האדמה לנייר סופג למשך חצי דקה, ואז מעבירים לקערה ומפזרים מעל את גבינת המנצ'גו ואת המיונז-סריראצ'ה שהכנו קודם לכן.
      • קיצור דרך: ניתן לקנות צ'יפס מרובע קפוא (יש כאלו בסופר), ולוותר על כל תהליך הקילוף, החיתוך והבישול של תפוחי האדמה, וישר לטגן אותם.

      עוד מתכוני תוספות

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -