צ'יפס הולנדי
צ'יפס עם פטנט לאקסטרה פריכות
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-8 מנות:
- 16 תפוחי אדמה אדומים בגודל בינוני, קלופים וחתוכים לצ'יפס
- קערת מי קרח מלוחים
- שמן צמחי לטיגון עמוק
אופן ההכנה
- 1. משרים את הצ'יפס במי קרח במשך שעה. מייבשים היטב במגבת מטבח.
- 2. מחממים את השמן ומטגנים את תפוחי האדמה עד שהם מזהיבים קלות אבל עדיין לא מוכנים.
- 3. מוציאים בכף מחוררת ומעבירים למסננת.
- 4. לפני הארוחה מחממים שוב את השמן ומטגנים קצרות את הצ'יפס עד שיזהיב. חשוב לטגן בכל פעם כמות קטנה, כדי שהצ'יפס יישאר פריך והחתיכות לא יידבקו זו לזו.