פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      לחם ברברי פרסי

      הצצה למטבח האיראני דרך מתכון ללחם ברברי ריחני שמקורותיו בכלל בטורקיה

      5 מדרגים / 3.38 כוכבים

      לחם ברברי איראני (נמרוד סונדרס)
      לחם ברברי איראני (נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • לשני לחמים שטוחים גדולים
      • לבצק:
      • 2 כפיות שמרים יבשים
      • 2 כוסות מים פושרים
      • 4 כוסות קמח לבן
      • 2 כפיות מלח
      • 2 כפות שמן
      • לציפוי:
      • 1 כף קמח
      • 1 כפית סוכר
      • 1 כפית שמן צמחי
      • 1/2 כוס מים
      • (הציפוי הפרסי המקורי עשוי מכפית גדושה קמח, כפית סודה לשתיה ו-2/3 כוס מים)
      • לקישוט:
      • 1/2 כוס שומשום / קצח

      אופן ההכנה

      • 1. לקערה בינונית מכניסים את המים והשמרים ומערבבים היטב. מניחים בצד ל-5 דקות.
      • 2. לקערת המיקסר מכניסים את הקמח והמלח ומערבבים ידנית.
      • 3. מחברים למיקסר וו גיטרה ומתחילים בערבול תוך הוספה מתונה של המים עם השמרים. מיד לאחר מכן מוסיפים את השמן ולשים במשך 15 דקות במהירות בינונית, עד לקבלת בצק רך ואלסטי שנפרד לחלוטין מקערת המיקסר.
      • 4. משמנים מעט (אפשר בתרסיס) קערת פלסטיק גדולה ומניחים בה את הבצק. הופכים אותו כך שכולו יתכסה בשכבה דקה של שומן. מכסים בשקית ניילון ומניחים לתפיחה של 2-4 שעות בטמפ' של עד 25 מעלות לכדי שילוש הנפח.
      • 5. בינתיים ניגשים להכנת הציפוי. מכניסים את כל החומרים לקלחת קטנה ומבשלים למעין רביכה על אש נמוכה תוך טריפה מתמדת. מביאים להסמכה ומורידים מהאש. ממשיכים לטרוף (באטיות) עד שהתערובת מצטננת מעט. מניחים בצד.
      • 6. מפדרים קלות את משטח העבודה ומרוקנים את קערת הבצק. מחלקים את הבצק לשניים.
      • 7. מכניסים את שתי הידיים מתחת לאמצע הבצק ומתחילים למתוח בעדינות כלפי חוץ בעזרת האצבעות לכדי פתיחת היריעה לאורך.
      • 8. מניחים את יריעת הבצק הפתוחה על גבי תבנית מרופדת נייר אפייה. טובלים את האצבעות בנוזל הציפוי ומתחילים לייצר שבילים על גבי הבצק: לוחצים היטב ממש עד לתחתית ליצירת שבילים עמוקים עד שנוצר מראה המזכיר צורה של שטיח.
      • 9. מורחים את כל הבצק בציפוי (באצבע או במברשת) ומפזרים מעל בנדיבות שומשום או קצח.
      • 10. מחממים תנור ל-220 מעלות טורבו ואופים 15-18 דקות עד לקבלת גוון חום בהיר. מעבירים על גבי רשת צינון -ל2-3 דקות ומגישים חם עם גבינה מלוחה ושמן זית.

      עוד מתכוני לחמים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -