פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      מתכונים חמים

      עוגת מוס שוקולד לבן ופיסטוק

      15 מדרגים / 2.93 כוכבים

      עוגת מוס שוקולד לבן ופיסטוקים (נמרוד סונדרס)
      עוגת מוס שוקולד לבן ופיסטוקים (נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • לתבנית/רינג בגודל 20 ס"מ.
      • להוצאה קלה של העוגה מהתבנית מומלץ לשים שקף למוסים בהיקף הפנימי של התבנית
      • לגנאש:
      • 500 מ"ל שמנת מתוקה 38% (2 חבילות)
      • 300 גרם שוקולד לבן
      • 40 גרם מחית פיסטוק (2 כפות)
      • קורט מלח
      • 1/4 כפית תמצית וניל
      • 125 מ"ל שמנת מתוקה 38% (חצי חבילה)- להקצפה
      • לתחתית:
      • 200 גרם עוגיות פריכות לפסח
      • 50 גרם פיסטוק קלוי
      • 1/4 כפית מלח
      • 1 כפית קליפת לימון מגוררת.
      • 50 גרם חמאה מומסת במיקרוגל
      • 2 כפות מים
      • לגנאש מריר:
      • 125 מ"ל שמנת מתוקה (חצי חבילה)
      • 150 גרם שוקולד מריר 60% (חפיסה וחצי)

      אופן ההכנה

      • 1. חותכים את השוקולד הלבן ושמים בקערה.
      • 2.בסיר על אש קטנה מביאים לרתיחה עדינה תוך ערבוב - שמנת מתוקה (500 מ"ל), מחית פיסטוק, מלח ותמצית וניל. כשהקלחת מתחילה לבעבע מכבים את האש ושופכים על השוקולד הלבן. מוודאים שהשוקולד מכוסה בשמנת, מחכים דקה ומערבבים עד שהגנאש חלק ומבריק.
      • 3. מסננים את הגנאש לתוך קופסה גדולה (כדי להימנע מגושים) ומכניסים למקפיא לשעה. מוציאים, מערבבים היטב ומכניסים למקרר לשעה נוספת.
      • 4. התחתית: במעבד מזון עם להב מתכת טוחנים לפירורים - עוגיות, פיסטוקים, קליפת לימון ומלח.
      • 5. עוצרים, מוסיפים חמאה מומסת ומים וממשיכים לעבד כדקה עד לקבלת "בצק" פירורים לח.
      • 6. מהדקים את הפירורים לתחתית התבנית לעובי של כחצי ס"מ.
      • 7. הקצפת המוס: מוציאים את הגנאש מהמקרר ומקציפים אותו יחד עם שאר השמנת המתוקה (125 מ"ל) עד לקבלת מוס יציב.יוצקים את המוס על גבי תחתית הפירורים ומכניסים למקפיא.
      • 8. הציפוי: חותכים את השוקולד המריר ומניחים בקערה.בסיר קטן על אש קטנה מביאים לרתיחה עדינה את השמנת המתוקה (125 מ"ל). כשהקלחת מבעבעת מכבים את האש ושופכים את השמנת על השוקולד. מוודאים שהשוקולד מכוסה בשמנת. מחכים דקה וומערבבים עד שהגנאש חלק ומבריק.
      • 9.מוציאים את העוגה מהמקפיא, מצפים בגנאש וושומרים במקרר עד להגשה.
      • *מומלץ לפרוס את העוגה בסכין שף טבול במים רותחים.

      עוד מתכוני קינוחים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -