- 1. מקציפים את החלבונים עם הסוכר עד לקבלת מרנג יציב (כזה שהשפיצים שלו נותרים זקופים).
-
- 2. בקערה נפרדת מערבבים שקדים טחונים, אבקת סוכר ופיסטוקים קצוצים. מקפלים לתוך המרנג.
-
- 3. מערבבים בעדינות 1/3 מהמרנג עם מחית פיסטוק, ומקפלים ליתרת המרנג.
-
- 4. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה, ומשמנים את הרינגים במעט שמן. מניחים את הרינגים בתבנית.
-
- 5. מעבירים את מסת הדקואז לשקית זילוף עם צנתר חלק, ומזלפים ספירלה לתוך הרינג (מהמרכז כלפי חוץ). הערה: מי שאינו מצויד ברינג, יכול לזלף "שבלול" על תבנית עם נייר אפייה.
-
- 6. מזלפים נשיקות קטנות סביב ההיקף, כשוליים. מפזרים בשוליים פיסטוקים שלמים קלופים.
-
- 7. אופים את הדקואז 20 דקות, עד הזהבה. מצננים ומחלצים לצלחת הגשה.
-
- 8. מכינים קרם דיפלומט: מרתיחים חלב, שמנת, מקל וניל וסוכר.
-
- 9. מערבבים עם חלמון, סוכר וקורנפלור.
-
- 10. כשהמסה מגיעה לרתיחה, מוזגים 1/2 כמות על החלמון, מערבבים ומחזירים לאש, ליתר המסה.
-
- 11. מערבבים על חום גבוה, עד לביעבוע של הקרם.
-
- 12. מכסים בניילון נצמד ומקררים.
-
- 13. כשהקרם קר לגמרי, פותחים את המרקם באמצעות מטרפה, ומקפלים פנימה 300 גרם שמנת מוקצפת.
-
- מגישים את הדקואז עם קרם הווניל ומקשטים בתותים ופיסטוקים.