פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      מתכונים חמים

      עוגת דקואז פיסטוק עם קרם וניל ותותים טריים

      דקואז הוא מרנג עם שקדים, וטעמיו משתלבים היטב עם טעמי הפיסטוק, הווניל והתותים

      2 מדרגים / 2 כוכבים

      קינוחים לפסח קופי בר (אפיק גבאי)
      קינוחים לפסח קופי בר (אפיק גבאי)

      מצרכים

      • לעוגה בקוטר 28 ס"מ או 2 עוגות בקוטר 18 ס"מ:
      • לדקואז פיסטוק:
      • 150 גרם חלבונים (2-3 ביצים, רצוי לשקול)
      • 100 גרם סוכר
      • 115 גרם שקדים לבנים טחונים
      • 90 גרם (3/4 כוס) אבקת סוכר
      • 25 גרם פיסטוקים קלופים, קצוצים דק
      • 2 כפות מחית פיסטוק (להשיג בחנויות המתמחות)
      • 20 גרם פיסטוקים קלופים שלמים
      • לקרם דיפלומט:
      • 500 גרם חלב
      • 170 גרם שמנת מתוקה
      • 1 מקל וניל
      • 35 גרם סוכר
      • 100 גרם חלמון
      • 20 גרם סוכר
      • 50 גרם קורנפלור
      • לקישוט:
      • 250 גרם תותים טריים
      • חופן פיסטוקים

      אופן ההכנה

      • 1. מקציפים את החלבונים עם הסוכר עד לקבלת מרנג יציב (כזה שהשפיצים שלו נותרים זקופים).
      • 2. בקערה נפרדת מערבבים שקדים טחונים, אבקת סוכר ופיסטוקים קצוצים. מקפלים לתוך המרנג.
      • 3. מערבבים בעדינות 1/3 מהמרנג עם מחית פיסטוק, ומקפלים ליתרת המרנג.
      • 4. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה, ומשמנים את הרינגים במעט שמן. מניחים את הרינגים בתבנית.
      • 5. מעבירים את מסת הדקואז לשקית זילוף עם צנתר חלק, ומזלפים ספירלה לתוך הרינג (מהמרכז כלפי חוץ). הערה: מי שאינו מצויד ברינג, יכול לזלף "שבלול" על תבנית עם נייר אפייה.
      • 6. מזלפים נשיקות קטנות סביב ההיקף, כשוליים. מפזרים בשוליים פיסטוקים שלמים קלופים.
      • 7. אופים את הדקואז 20 דקות, עד הזהבה. מצננים ומחלצים לצלחת הגשה.
      • 8. מכינים קרם דיפלומט: מרתיחים חלב, שמנת, מקל וניל וסוכר.
      • 9. מערבבים עם חלמון, סוכר וקורנפלור.
      • 10. כשהמסה מגיעה לרתיחה, מוזגים 1/2 כמות על החלמון, מערבבים ומחזירים לאש, ליתר המסה.
      • 11. מערבבים על חום גבוה, עד לביעבוע של הקרם.
      • 12. מכסים בניילון נצמד ומקררים.
      • 13. כשהקרם קר לגמרי, פותחים את המרקם באמצעות מטרפה, ומקפלים פנימה 300 גרם שמנת מוקצפת.
      • מגישים את הדקואז עם קרם הווניל ומקשטים בתותים ופיסטוקים.

      עוד מתכוני פירות

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -