סמיפרדו תותים
הנה מתכון מצוין וקליל שלמדתי מהשף אייל לביא (רוקח 73). הורדתי קצת במתיקות, הוספתי תותים אבל הוא המקור.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 2 מיכלי שמנת מתוקה
- 120 מ"ל חלב מרוכז
- 1/2 כוס נשיקות מרנג קטנות
- 50 גרם אגוזי לוז קלויים וגרוסים
- 2 כוסות תותים נקיים (כוס של רכים לרוטב וכוס של יפים) בכלים נפרדים, חתוכים גס
- כף סוכר
- כף אמרטו
אופן ההכנה
- 1. מרסקים את התותים הרכים עם כף סוכר וכף אמרטו למרקם חלק.
- 2. מקציפים שמנת עם חלב מרוכז לקצפת יציבה.
- 3. מערבבים פנימה מרנג ומערבבים בתנועות קיפול עדינות.
- 4. יוצקים חצי כמות לתבנית מרופדת בנייר אפייה, מפזרים את התותים היפים החתוכים, חצי מכמות רוטב התותים והאמרטו, אגוזים קלויים ואת יתרת התערובת. מכסים ומקפיאים ל-12 שעות לפחות.
- 5. מגישים עם יתרת הרוטב.