סמיפרדו תותים

הנה מתכון מצוין וקליל שלמדתי מהשף אייל לביא (רוקח 73). הורדתי קצת במתיקות, הוספתי תותים אבל הוא המקור.

מתכון מאת: אורלי פלאי-ברונשטיין, מערכת וואלה!
סמיפרדו תותים

מצרכים

  • 2 מיכלי שמנת מתוקה
  • 120 מ"ל חלב מרוכז
  • 1/2 כוס נשיקות מרנג קטנות
  • 50 גרם אגוזי לוז קלויים וגרוסים
  • 2 כוסות תותים נקיים (כוס של רכים לרוטב וכוס של יפים) – בכלים נפרדים, חתוכים גס
  • כף סוכר
  • כף אמרטו

אופן ההכנה

  • 1. מרסקים את התותים הרכים עם כף סוכר וכף אמרטו למרקם חלק.
  • 2. מקציפים שמנת עם חלב מרוכז לקצפת יציבה.
  • 3. מערבבים פנימה מרנג ומערבבים בתנועות קיפול עדינות.
  • 4. יוצקים חצי כמות לתבנית מרופדת בנייר אפייה, מפזרים את התותים היפים החתוכים, חצי מכמות רוטב התותים והאמרטו, אגוזים קלויים ואת יתרת התערובת. מכסים ומקפיאים ל-12 שעות לפחות.
  • 5. מגישים עם יתרת הרוטב.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully