צ'פאטי הודי אותנטי
לכבוד צאת ספרהלאושר יש טעם של קארי",הסכימהאפרת דביר לחלוק איתנו את המתכון לצ'פאטי, הלחם שנחשב למלך המלכים בהודו
צ'פאטי מתוך הספר לאושר יש טעם של קארי (צילום: יח"צ, אדוארדו גראסי)
מחשבון המרות
- עבוד 4 מנות
- 2 כוסות קמח מלא מנופה
- 1 כוס קמח לבן מנופה
- 1 כפית מלח
- כ1 כוס מים (הכמות המדויקת תלויה בקמח ובבצק)
- 30 גרם חמאה רכה
- 1. שופכים את הקמחים לקערה, מוסיפים את המלח ואז מתחילים למזוג מים לאטלאט. בכל פעם מוסיפים עוד קצת.
- 2. מוסיפים את החמאה ולשים במשך כ10 דקות,
- עד לקבלת בצק אחיד.
- 3. מכסים במגבת ומניחים בצד למשך כ30 דקות.
- 4. מקמחים משטח עבודה בקמח לבן.
- 5. יוצרים מהבצק כדורים בגודל פינג פונג. מגלגלים מעט בין כפות הידיים, מועכים קלות ומשחררים. לשחרר כך כמה פעמים - התנועה הזו גורמת לצ'פאטי לתפוח מעט כאשר מניחים אותו על האש. מרדדים עיגולים בעובי של כ2 מ"מ.
- מחממים מחבת טפלון יבשה ומניחים בה את הצ'פאטי במשך כמה שניות מכל צד עד שמשחים.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה