פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      צ'פאטי הודי אותנטי

      לכבוד צאת ספרהלאושר יש טעם של קארי",הסכימהאפרת דביר לחלוק איתנו את המתכון לצ'פאטי, הלחם שנחשב למלך המלכים בהודו

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      צ'פאטי מתוך הספר לאושר יש טעם של קארי (יח
      צ'פאטי מתוך הספר לאושר יש טעם של קארי (יח"צ , אדוארדו גראסי)

      מצרכים

      • עבוד 4 מנות
      • 2 כוסות קמח מלא מנופה
      • 1 כוס קמח לבן מנופה
      • 1 כפית מלח
      • כ–1 כוס מים (הכמות המדויקת תלויה בקמח ובבצק)
      • 30 גרם חמאה רכה

      אופן ההכנה

      • 1. שופכים את הקמחים לקערה, מוסיפים את המלח ואז מתחילים למזוג מים לאט–לאט. בכל פעם מוסיפים עוד קצת.
      • 2. מוסיפים את החמאה ולשים במשך כ–10 דקות,
      • עד לקבלת בצק אחיד.
      • 3. מכסים במגבת ומניחים בצד למשך כ–30 דקות.
      • 4. מקמחים משטח עבודה בקמח לבן.
      • 5. יוצרים מהבצק כדורים בגודל פינג פונג. מגלגלים מעט בין כפות הידיים, מועכים קלות ומשחררים. לשחרר כך כמה פעמים - התנועה הזו גורמת לצ'פאטי לתפוח מעט כאשר מניחים אותו על האש. מרדדים עיגולים בעובי של כ–2 מ"מ.
      • מחממים מחבת טפלון יבשה ומניחים בה את הצ'פאטי במשך כמה שניות מכל צד עד שמשחים.

      עוד מתכוני לחמים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -