צ'פאטי הודי אותנטי

לכבוד צאת ספרהלאושר יש טעם של קארי",הסכימהאפרת דביר לחלוק איתנו את המתכון לצ'פאטי, הלחם שנחשב למלך המלכים בהודו

מתכון מאת: אפרת דביר, מערכת וואלה!
צ'פאטי מתוך הספר לאושר יש טעם של קארי. אדוארדו גראסי,
צ'פאטי מתוך הספר לאושר יש טעם של קארי(צילום: אדוארדו גראסי)

מצרכים

  • עבוד 4 מנות
  • 2 כוסות קמח מלא מנופה
  • 1 כוס קמח לבן מנופה
  • 1 כפית מלח
  • כ–1 כוס מים (הכמות המדויקת תלויה בקמח ובבצק)
  • 30 גרם חמאה רכה

אופן ההכנה

  • 1. שופכים את הקמחים לקערה, מוסיפים את המלח ואז מתחילים למזוג מים לאט–לאט. בכל פעם מוסיפים עוד קצת.
  • 2. מוסיפים את החמאה ולשים במשך כ–10 דקות,
  • עד לקבלת בצק אחיד.
  • 3. מכסים במגבת ומניחים בצד למשך כ–30 דקות.
  • 4. מקמחים משטח עבודה בקמח לבן.
  • 5. יוצרים מהבצק כדורים בגודל פינג פונג. מגלגלים מעט בין כפות הידיים, מועכים קלות ומשחררים. לשחרר כך כמה פעמים - התנועה הזו גורמת לצ'פאטי לתפוח מעט כאשר מניחים אותו על האש. מרדדים עיגולים בעובי של כ–2 מ"מ.
  • מחממים מחבת טפלון יבשה ומניחים בה את הצ'פאטי במשך כמה שניות מכל צד עד שמשחים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully