דג שלם במלח
המלח הגס יוצר מעין מעטה חיצוני יבש ששומר על עסיסיותו של הדג מבפנים ומותיר בו טעמים נפלאים. הטריק של סבינה השאוב מהמטבח התאילנדי, לא יצריך מכם המון מלח. תובלים את הדג בבלילת קמח ומים ורק אז מצפים אותו במלח. בזכות שכבת המלח הדקה, אין צורך באפייה ממושכת וני
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 4 מנות
- 2 דגי לברק שלמים (או דניס, פורל, בורי)
- 2 שיני שום כתושות
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 4 פרוסות לימון
- פלפל לבן
- 1 כוס קמח
- 1 כוס מים
- 3 כוסות מלח גס
אופן ההכנה
- 1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
- 2. מערבבים יחד את השום והפטרוזיליה וממלאים את בטן הלברק. מוסיפים 2 פרוסות לימון בכל אחד ומתבלים במעט פלפל. מהדקים עם קיסם את הבטן.
- 3. מערבבים בקערה גדולה את הקמח והמים וטובלים בבלילה את הדג לכיסוי מלא. מוציאים ומנערים מעודפים.
- 4. מפזרים את המלח על מגש ומצפים את הדג במלח הגס. מניחים את הדגים על תבנית עם נייר פרגמנט ומעבירים לתנור ל-15 דקות.