פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      תבשיל אנטיאס, מנגולד וסלט רימונים

      את הירקות במנה ותבשיל המנגולד ניתן להכין מראש. ברגע האחרון, לפני שמתיישבים לשולחן, מסדרים את הדגים מעל הירקות, מכניסים לתנור ל-12 דקות ומגישים

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      איניטאס בעגבניות, מנגולד ורימונים לראש השנה (דרור עינב)
      איניטאס בעגבניות, מנגולד ורימונים לראש השנה (דרור עינב)

      מצרכים

      • 4 מנות
      • 8 פרוסות אנטיאס - סטייק או פילה
      • מלח ופלפל
      • 1/2 כוס שמן זית
      • 1 בצל קטן פרוס דק
      • 4 שיני שום פרוסות דק
      • 1 צרור מנגולד שטוף חתוך לרצועות ברוחב 4 ס"מ.
      • 8 חצילים קטנים חצויים
      • 1 כוס מים
      • מלח
      • פלפל שאטה טחון
      • 1 כף דבש
      • 2 לימונים פרוסים דק
      • 4 עגבניות חתוכות לרבעים
      • 1/2 כוס גרגרי רימון
      • 1/2 כוס תערובת עלי פטרוזיליה, כוסברה, נענע

      אופן ההכנה

      • 1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
      • 2. מניחים את העגבניות, פרוסות הלימון ואת החצילים על תבנית, מתבלים בשמן זית ומלח וצולים כ-15 דקות עד להזהבה.
      • 3. בסיר רחב על להבה נמוכה מטגנים בשמן את את הבצל כ-10 דקות, עד להזהבה. מוסיפים את השום והמנגולד ומטגנים כ-5 דקות. מוסיפים את המים ומגבירים את הלהבה, מביאים לרתיחה ומתבלים במלח ופלפל שאטה. מוסיפים דבש ומערבבים.
      • 4. מתבלים את פרוסות הדג במלח ופלפל ומניחים מעל תבשיל המנגולד יחד עם העגבניות, החצילים והלימון. מעבירים לתנור ל-12 דקות.
      • 5. מערבבים בקערה את הרימון ועשבי תיבול, מתבלים במלח, פלפל ושמן זית. מוצאים את התבשיל מהתנור ומפזרים מעל את הסלט הטרי.

      עוד מתכוני דגים ומאכלי ים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -