וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קונפי מליטות עם סלט שומר וגזר

הבישול העדין בשמן בשיטת הקונפי מותיר את הדגים עסיסיים ומחמיא לטעמם. בניגוד לבישול בשר בשיטת הקונפי הדורש זמן רב, במקרה של דגים מדובר בבישול קצר וניתן להכינם מראש ולהגיש בטמפ' החדר

מתכון מאת: סבינה ולדמן, מערכת וואלה

דג במלח של סבינה ולדמן לראש השנה. דרור עינב
דג במלח של סבינה ולדמן לראש השנה

מצרכים למתכון

  • 4 מנות
  • 1 כוס שמן זית
  • 8 מליטות קטנות
  • מלח דק
  • פלפל לבן
  • 8 כפות יוגורט איכותי
  • 2 גזרים קלופים
  • 2 שומר
  • 10 זיתי טסוס מגולענים וחצויים
  • 1 פלפל ירוק חריף פרוס דק
  • גרידה ומיץ מתפוז קטן
  • 1 כפית אריסה
  • 2 כפות שמן זית
  • 20 עלי פטרוזיליה
  • 20 עלי כוסברה
  • 20 עלי נענע
  • מלח

אופן ההכנה

  • 1. מתבלים את המליטות במלח. מחממים שמן זית בסיר רחב לחום בינוני נמוך (60 מעלות). מניחים בשמן את המליטות ומבשלים כ-10 דקות על להבה נמוכה מאוד (אסור שהשמן ירתח). מורידים מהאש ומצננים בתוך השמן.
  • 2. יוצרים רצועות דקות בעזרת קולפן או מנדולינה מהגזר ומהשומר. מערבבים בקערה יחד עם הזיתים, פלפל חריף, מיץ וגרידת תפוז, עשבי תיבול ומלח.
  • 3. בקערה נפרדת מערבבים את האריסה עם שמן הזית.
  • 4. להגשה: מניחים 2 כפות יוגורט על צלחת ומשטחים. מניחים מעל את הסלט ומעל מניחים 2 מליטות. מזלפים 1 כפית של שמן אריסה ומגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully