מתכונים חמים

עוגיות מקמאר טבעוניות

גלי יהושוע מהעדה השומרונית משתפת במתכון מסורתי לעוגיות המקמאר. העוגיות לא מכילות סוכר ולמרות זאת יש בהן מעט מתיקות, כנראה בזכות זרעי האניס. בחגים, שמחות וחתונות נהוג להכין מגשים מלאי עוגיות

מתכון מאת: רונית אבידן שיינפלד, מערכת וואלה! NEWS
  • 60 דקות סה"כ

  • קל להכנה

סעודה שומרונית בסוכה

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-3 תבניות עם עוגיות
  • 1 ק"ג קמח
  • 1/2 ק"ג סולת
  • 3 שקיות אבקת אפיה
  • 1 כף מלח
  • 2 כפות זרעי אניס טחונים (יאנסון)
  • 1 כף עוספור (או כורכום)
  • 1 כוס שומשום מלא
  • 1 כפית בהאר (פלפל אנגלי טחון)
  • 1/2 כפית קינמון
  • 1/4 3 כוסות שמן קנולה
  • 3/4 1- 1/2 1 כוסות מים פושרים
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • 2. מערבבים יחד בקערה את החומרים היבשים: קמח, סולת, אבקת אפיה, מלח ותבלינים.
  • 3. יוצרים גומה ושופכים לתוכה את השמן ואת המים ומתחילים לערבב וללוש בידיים. לא לפחד אם בהתחלה הבצק נראה לא טוב, ממשיכים לערבב עד שהופך לאלסטי ולא נדבק.
  • 4. מעצבים את הבצק לשני גלילים בקוטר 6-7 ס"מ וחותכים עם סכים למטבעות בעובי 1/2 ס"מ.
  • 5. מסדרים על תבניות מרופדות ניר אפיה ואופים כ-20 דקות.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully