הקציצות של דודה מסודי
אחרי שתזללו אותן מעל אורז לבן, תוכלו לארוז את הקציצות האלה בסנדביץ' שיספוג אליו את הרוטב. הסוד טמון בעמבה ולימון כבוש שמתבשלים עם הרבה ירוקים
מצרכים
- עבור כ-15 קציצות
- לקציצות:
- 1 ק"ג עוף טחון
- 1 כוס פירורי לחם
- 1/2 חבילה כוסברה קצוצה דק
- 1 בצל גדול
- מלח פלפל
- 2 שיני שום כתוש
- 2 ביצים
- שמן חצי עמוק לטיגון
- לרוטב:
- 2 חבילות פטרוזיליה קצוצה
- 1/2 חבילה כוסברה קצוצה
- 5 גבעולי בצל ירוק קצוצים
- 5 גבעולי סלרי קצוצים
- 1 כף לימון כבוש חתיכות קצוצות
- 1 כף עמבה
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- 1-2 כוסות מים
אופן ההכנה
- 1. מכינים את תערובת הקציצות: לשים היטב את החומרים ומניחים לשעה במקרר.
- 2. יוצרים כדורים בקוטר 6-7 ס"מ, ומטגנים כ-4 דקות מכל צד במחבת עם שמן חצי עמוק. בשלב זה ניתן להקפיא את הקציצות.
- 3. הרוטב: שמים את חומרי הרוטב בסיר רחב ומביאים לרתיחה. מכניסים את הקציצות המטוגנות ומבשלים כ-10 דקות. מגישים חם עם אורז או קר בתוך סנדוויץ' עסיסי.