כל אחד והרוטב הייחודי שלו לסיר בו מתבשלות הקציצות וסופגות לתוכן את כל הטעמים, אבל רוטב טעים כמו זה של דודה מסודי, כנראה שעוד לא טעמתם.
הבסיס של רוטב הקציצות של דודה מסודי מורכב מעשבי תיבול טריים או במילים אחרות מכל הירק שתמצאו בירקנייה. לתוך הסיר נכנסים יחד פטרוזיליה, כוסברה, בצל ירוק וגם סלרי קצוצים, אבל הסוד האמיתי טמון בתיבול שלהם - דודה מסודי מוסיפה לימון כבוש ומעט עמבה שהופכים את הסיר הירוק לחגיגה של ממש.
אחרי שתזללו אותן מעל אורז לבן, תוכלו לארוז את הקציצות האלה בסנדוויץ' שיספוג אליו את כל הרוטב.
הקציצות של דודה מסודי
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
לקציצות:
- 1ק״געוף טחון
- 1כוספירורי לחם
- ½צרורכוסברה קצוצה
- 1בצל גדול, קצוץ דק או מגורר גס
- 2שיני שום כתושות
- 2ביצים
- מלח
- פלפל שחור
- שמן לטיגון חצי עמוק
לרוטב:
- 2צרורותפטרוזיליה קצוצה
- ½צרורכוסברה קצוצה
- 5גבעולי בצל ירוק קצוצים
- 5גבעולי סלרי קצוצים
- 1כףלימון כבוש קצוץ
- 1כףעמבה
- 1-2כוסותמים
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- מחשבון המרות
אופן ההכנה
איך מכינים הקציצות של דודה מסודי?
- 1מכינים את תערובת הקציצות: לשים היטב את החומרים ומניחים לשעה במקרר.
- 2יוצרים כדורים בקוטר 6-7 ס"מ, ומטגנים כ-4 דקות מכל צד במחבת עם שמן חצי עמוק. בשלב זה ניתן להקפיא את הקציצות.
- 3הרוטב: שמים את חומרי הרוטב בסיר רחב ומביאים לרתיחה. מכניסים את הקציצות המטוגנות ומבשלים כ-10 דקות. מגישים חם עם אורז או קר בתוך סנדוויץ' עסיסי.