קציצות עוף אקזוטיות
מאיה דרין מטגנת לכל המשפחה קציצות עוף אקזוטיות עם ג'ינג'ר וקארי. הבונוס - טוויסט שמתפצח בפה קראסט קוסקוס
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- רשימת חומרים לכ-40 קציצות (תלוי בגודל כמובן):
- 1/2 ק"ג טחון עוף
- 1/2 כוס קוסקוס דק מוכן
- 4 כפות קרם קוקוס
- 4 כפות רוטב טריאקי
- 1 ביצה טרופה
- 1/2 בצל קצוץ דק
- 2 שיני שום כתושות
- 2 כפות גדושות ג'ינג'ר מגורר
- 1 כפית צ'ילי טרי קצוץ
- 1/2 כוס עשבי תיבול קצוצים (נענע פטרוזיליה וכוסברה)
- 2 כפיות תבלין קארי משובח
- קצת גרגירי כוסברה (לא חובה)
- מלח לפי הטעם
- ופלפל לפי הטעם
- לציפוי:
- 1 כוס קוסקוס מלא או דק מוכן
- לטיגון:
- שמן לטיגון
- להגשה:
- שפע עלי תבלין (כוסברה, בצל ירוק, נענע)
- לימון סחוט
- צ'ילי פרוס
אופן ההכנה
- אופן ההכנה:
- 1. מערבבים את כל המרכיבים לעיסה אחידה (אפשר לטחון במעבד מזון לעיסה חלקה ולהעביר למקרר ל-15 דקות עד שהתערובת מתייצבת ונהיית קלה לעבודה).
- 2. בעזרת ידיים נקיות ומעט רטובות צרים כדורים עגולים, מצפים כל כדור בקוסקוס ומטגנים בשמן חם (לא רותח) כ-4 דקות מכל צד עד שהקציצות זהובות.
- 3. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר מגבת, מספיגים שאריות שמן ומעבירים לצלחת הגשה.
- 4. מקשטים בעלי תבלין, סוחטים מעל לימון ומגישים מיד.