קציצות בקר עם זיתים שחורים
מתכון של חברת 'קוסקוס מזון' ו'סידס דברים טובים' מגישים לכם מתכון מיוחד של קציצות בקר, המגיעות ברוטב עגבניות חמצמץ, בתוספת זיתים שחורים, וקוסקוס.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 שקית קוסקוס מסדרת "קוסקוס זה משפחה חמה" מבושל ע"פ הוראות היצרן עם שתי כפיות כורכום של "מקורמיק"
- מצרכים לקציצות:
- 500 גר' בשר טחון
- 1 בצל, 1 גזר
- חבילת פטרוזיליה קצוצה דק
- 2 כפיות כמון של "מקורמיק"
- 2 כפיות תערובת חריפה של "מקורמיק"
- 2 כפיות תערובת איטלקית של "מקורמיק"
- 1 קופסת זיתים שחורים מגולענים
- מלח לפי הטעם
- מעט שמן לטיגון
- לרוטב:
- 2 שיני שום
- 1 חבילת רסק עגבניות,2 עגבניות חתוכות גס ללא הקליפה
- 1 קופסת זיתים שחורים מגולענים,1/2 כוס מים
- 2 כפיות פפריקה
- 2 כפיות תערובת חריפה של "מקורמיק" תבלינים (לא חובה)
- כפית פלפל לבן של "מקורמיק"
- מלח לפי הטעם
אופן ההכנה
- 1. מכינים את הקציצות: מערבבים את כל חומרי הקציצות. יוצרים כדורים קטנים ומטגנים קלות עד לסגירת הבשר בסיר.
- 2. מכינים את הרוטב: מטגנים קלות את השום, מוסיפים את העגבניות, הזיתים רסק העגבניות המים והתבלינים מביאים לרתיחה, מוסיפים את הקציצות ומבשלים כ-30 דקות על אש קטנה.
- 3. מגישים על קוסקוס עם הרוטב.