שווארמה ברגע
צולים את הפרגית במחבת פסים, מתבלים היטב בתבלינים צבעוניים וכבר יש לכם ארוחה זריזה בפיתה מפנקת
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- עבור 4 מנות
- 4 נתחי פרגיות (ירכי עוף ללא עור ועצם)
- 4 כפות שמן זית
- 2 בצלים (חתוכים לרבעים לרבעים)
- 2 עגבניות חצויות
- 1 כפית כורכום
- 1 כפית קארי
- 1 כפית פפריקה
- מלח ופלפל שחור
- להגשה:
- 4 פיתות
- טחינה לזילוף
אופן ההכנה
- 1. מחממים מחבת פסים.
- 2. מורחים את נתחי הפרגיות השלמים בכף שמן זית, מניחים במחבת עם רבעי הבצל וחצאי העגבניה וצולים 6-5 דקות מכל צד, עד שהם שחומים היטב. מסירים מהאש ומצננים.
- 3. כשהם קרים, פורסים את נתחי הפרגיות, מוסיפים מעט שמן וצולים שוב, הפעם מתבלים בכורכום, קארי, פפריקה, מלח ופלפל.
- 4. מחלקים את הפרגיות בין חצאי הפיתות, מניחים חצי בצל וחצי עגבניה, מזלפים טחינה ומגישים. מומלץ להכין ליד סלט קטן של בצל סגול, פטרוזיליה וסומאק.