נושאים חמים

שווארמה ברגע

צולים את הפרגית במחבת פסים מתבלים היטב בתבלינים צבעוניים וכבר יש לכם ארוחה זריזה. מה נשאר? להכניס אותה לתוך פיתה חמימה עם ירקות ולהגיש כארוחה מפנקת

פרגית בפיתה של אורלי פלאי (יח
פרגית בפיתה של אורלי פלאי (יח"צ , נמרוד סונדרס)

מצרכים

  • עבור 4 מנות
  • 4 נתחי פרגיות (ירכי עוף ללא עור ועצם)
  • 4 כפות שמן זית
  • 2 בצלים (חתוכים לרבעים לרבעים)
  • 2 עגבניות חצויות
  • 1 כפית כורכום
  • 1 כפית קארי
  • 1 כפית פפריקה
  • מלח ופלפל שחור
  • להגשה:
  • 4 פיתות
  • טחינה לזילוף

אופן ההכנה

  • 1. מחממים מחבת פסים.
  • 2. מורחים את נתחי הפרגיות השלמים בכף שמן זית, מניחים במחבת עם רבעי הבצל וחצאי העגבניה וצולים 6-5 דקות מכל צד, עד שהם שחומים היטב. מסירים מהאש ומצננים.
  • 3. כשהם קרים, פורסים את נתחי הפרגיות, מוסיפים מעט שמן וצולים שוב, הפעם מתבלים בכורכום, קארי, פפריקה, מלח ופלפל.
  • 4. מחלקים את הפרגיות בין חצאי הפיתות, מניחים חצי בצל וחצי עגבניה, מזלפים טחינה ומגישים. מומלץ להכין ליד סלט קטן של בצל סגול, פטרוזיליה וסומאק.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים

טוב לדעת