טורטייה הודו עם טחינה וירקות
טורטיה עם רצועות פסטרמה, פלפלים, עגבניות, פטרוזיליה ועלים טריים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- כמות: 2 טורטיות
- מצרכים:
- 2 טורטיות בגודל בינוני
- 150 גרם פסטרמה הודו ביתית, חתוכה לרצועות
- 1 פלפל אדום קטן, חתוך לרצועות
- 1 עגבנייה, חצויה לאורך וחתוכה לפרוסות דקות
- חופן עלי פטרוזיליה
- חופן קטן עלים טריים (למשל תרד, רוקט או בייבי)
- לטחינה:
- 1/2 כוס טחינה גולמית
- 1/2 כוס מים
- כף מיץ לימון
- מלח, לפי הטעם
אופן ההכנה
- 1. מכינים טחינה: טורפים עם מזלג או מטרפה קטנה את כל המצרכים לטחינה בקערה עד קבלת ממרח קרמי שאפשר למרוח בקלות. מוסיפים עוד מים אם מרגיש סמיך מדי.
- 2. קולים את הטורטיות על מחבת יבשה 30 שניות מכל צד.
- 3. שמים במרכז כל טורטיה רצועות פסטרמה, פלפלים, עגבניות, פטרוזיליה ועלים טריים. מזלפים מעט טחינה, מגלגלים ומגישים.