שווארמה בבית
שווארמה היא אחת ממנות הדגל האהובות ביותר בישראל, ותופתעו לגלות שממש לא מסובך להכין אותה בבית. אבי ביטון מכין שווארמה פרגית תוך דקות ספורות עם אותו טעם מתובל, חרוך וממכר
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 500 גרם פרגיות חתוכות לרצועות
- כף תבלין שאוורמה
- כפית פפריקה
- 50 גרם שומן טלה קצוץ
- כפית שטוחה כמון
- 3 כפות שמן זית
- להגשה:
- פיתה
- כוס טחינה מוכנה
- רסק עגבניות טריות
- בצל ירוק קצוץ
אופן ההכנה
- 1. מערבבים את הפרגיות עם תבלין שווארמה, כמון, פפריקה, ומלח גס.
- 2. במחבת כבדה מניחים 3 כפות שמן זית ומטגנים את שומן הטלה כ-3 דקות בחום גבוה.
- 3. מוסיפים את הפרגיות למחבת ומטגנים שלוש דקות נוספות, גם כן בחום גבוה.