- 1. חוצים את החבושים ומוציאים את הליבה והגרעינים. מחממים סיר גדול עם מים שיכולו לכסות את הפרי ומבשלים עם הסוכר. מוסיפים מיץ לימון, ציפורן, עלי דפנה, וקינמון. כשהמים רותחים, מוסיפים בזהירות את החבושים ומוודאים שהמים מכסים הכול.
-
- 2. מבשלים תוך בעבוע עדין במשך שעתיים. אם משתמשים באגסים מבשלים 40-60 דקות. מוציאים את הפרי מהסיר, מסננים את הנוזלים מהתבלינים ומחזירים את הנוזל (שעתה הוא בצבע אדמדם בהיר) לסיר להצטמצמות נוספת עד אשר הנוזל מגיע לסמיכות הרצויה, כלומר לסירופ. שומרים את הסירופ בצנצנת.
-
- 3. לקרם יוגורט: בקערה טורפים את השמנת המתוקה עם זרעי הוניל והיוגורט עד לקבלת קציפה תפוחה.
-
- 4. הבצק: מחממים תנור ל-200 מעלות. חותכים את הבצק למלבנים או כל צורה שתבחרו, מניחים את הבצק על נייר אפיה ומכניסים לתנור ל-20 דקות.
-
- 5. הגשה: לאחר שהחבושים התקררו אפשר להסיר להם קליפה בעדינות (לא חייבים). חותכים את חצי הפרי לרצועות (חצי אמנסה בשפה המקצועית) ומניחים מעל הבצק האפוי בתוספת קרם יוגורט, פיסטוקים קלויים שקצצנו, ומעל הכול זילוף של הסירופ שהצטמצם.