- 1. בסיר מחממים שמנת עם סוכר ומביאים לסף רתיחה.
-
- 2. במקביל שמים את המים הקרים בקערה קטנה ומפזרים מעליהם את אבקת הג'לטין. לאחר שהג'לטין ספח אליו את המים והתמצק, מוסיפים מעט מהשמנת החמה ומערבבים עד שהג'לטין נמס.
-
- 3. מכבים את האש מתחת לסיר השמנת, מוסיפים את הג'לטין המומס וטורפים היטב.
-
- 4. מוסיפים את הווניל והיוגורט וממשיכים לטרוף עד שהטמפ' יורדת.
-
- 5. מעבירים לכלי פלסטיק עם מכסה ומעבירים למקרר ל-6-8 שעות לפחות.
-
- 6. מערבבים את התותים עם הסוכר ביחס של כפית סוכר לכוס תותים ומזלפים מעט מיץ לימון. נותנים להם לעמוד כמה דקות כדי שיגירו עסיס.
-
- 7.ההגשה: מסדרים כף גדושה של הפנקוטה על צלחת ולידה כמה כפות מהתותים. מזלפים מעט שמן זית, פלפל גרוס וגמה טיפות של בלסמי מצומצם.