וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פנקוטה יוגורט עם תותים

תומר אגאי ואיה אשוח ממסעדת סנטה קתרינה במתכון לפנקוטה יוגורט כבשים עם תותים. את הפנקוטה מכינים כמה שעות מראש ורצוי גם לילה. היא צריכה 6-8 שעות במקרר. בסוף הארוחה כשמתחשק משהו מתוק ופרשי היא באה בול

מתכון מאת: תומר אגאי ואיה אשוח, מערכת וואלה

פנקוטה יוגורט ותותים. דרור עינב
פנקוטה יוגורט ותותים

מצרכים למתכון

  • לפנקוטה:
  • 3 חבילות שמנת מתוקה ( 750 גרם)
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1/2 חבילה ג'לטין (6 גרם)
  • 1/2 1 כפות מים
  • 1/2 כפית מחית וניל (או גרגרים ממקל וניל- חוצים ומוציאים את הגרגרים בעזרת קצה הסכין)
  • 300 גרם יוגורט (רצוי כבישם)
  • לתותים:
  • תותים טריים חתוכים לרבעים
  • סוכר
  • מעט מיץ לימון
  • להגשה (אופציונלי):
  • מעט שמן זית
  • פלפל שחור גרוס
  • בלסמי מצומצם (ניתן לקנות)

אופן ההכנה

  • 1. בסיר מחממים שמנת עם סוכר ומביאים לסף רתיחה.
  • 2. במקביל שמים את המים הקרים בקערה קטנה ומפזרים מעליהם את אבקת הג'לטין. לאחר שהג'לטין ספח אליו את המים והתמצק, מוסיפים מעט מהשמנת החמה ומערבבים עד שהג'לטין נמס.
  • 3. מכבים את האש מתחת לסיר השמנת, מוסיפים את הג'לטין המומס וטורפים היטב.
  • 4. מוסיפים את הווניל והיוגורט וממשיכים לטרוף עד שהטמפ' יורדת.
  • 5. מעבירים לכלי פלסטיק עם מכסה ומעבירים למקרר ל-6-8 שעות לפחות.
  • 6. מערבבים את התותים עם הסוכר ביחס של כפית סוכר לכוס תותים ומזלפים מעט מיץ לימון. נותנים להם לעמוד כמה דקות כדי שיגירו עסיס.
  • 7.ההגשה: מסדרים כף גדושה של הפנקוטה על צלחת ולידה כמה כפות מהתותים. מזלפים מעט שמן זית, פלפל גרוס וגמה טיפות של בלסמי מצומצם.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully