פנקוטה יוגורט עם תותים
תומר אגאי ואיה אשוח ממסעדת סנטה קתרינה במתכון לפנקוטה יוגורט כבשים עם תותים. את הפנקוטה מכינים כמה שעות מראש ורצוי גם לילה. היא צריכה 6-8 שעות במקרר. בסוף הארוחה כשמתחשק משהו מתוק ופרשי היא באה בול
מצרכים
- לפנקוטה:
- 3 חבילות שמנת מתוקה ( 750 גרם)
- 1/2 כוס סוכר
- 1/2 חבילה ג'לטין (6 גרם)
- 1/2 1 כפות מים
- 1/2 כפית מחית וניל (או גרגרים ממקל וניל- חוצים ומוציאים את הגרגרים בעזרת קצה הסכין)
- 300 גרם יוגורט (רצוי כבישם)
- לתותים:
- תותים טריים חתוכים לרבעים
- סוכר
- מעט מיץ לימון
- להגשה (אופציונלי):
- מעט שמן זית
- פלפל שחור גרוס
- בלסמי מצומצם (ניתן לקנות)
אופן ההכנה
- 1. בסיר מחממים שמנת עם סוכר ומביאים לסף רתיחה.
- 2. במקביל שמים את המים הקרים בקערה קטנה ומפזרים מעליהם את אבקת הג'לטין. לאחר שהג'לטין ספח אליו את המים והתמצק, מוסיפים מעט מהשמנת החמה ומערבבים עד שהג'לטין נמס.
- 3. מכבים את האש מתחת לסיר השמנת, מוסיפים את הג'לטין המומס וטורפים היטב.
- 4. מוסיפים את הווניל והיוגורט וממשיכים לטרוף עד שהטמפ' יורדת.
- 5. מעבירים לכלי פלסטיק עם מכסה ומעבירים למקרר ל-6-8 שעות לפחות.
- 6. מערבבים את התותים עם הסוכר ביחס של כפית סוכר לכוס תותים ומזלפים מעט מיץ לימון. נותנים להם לעמוד כמה דקות כדי שיגירו עסיס.
- 7.ההגשה: מסדרים כף גדושה של הפנקוטה על צלחת ולידה כמה כפות מהתותים. מזלפים מעט שמן זית, פלפל גרוס וגמה טיפות של בלסמי מצומצם.