וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מפרום כמו של סבתא

מתכון מתוך הספר סודות עין כרם של עתליה עין מור למפרום של סבתה

מתכון מאת: מערכת וואלה

מפרום תפוחי אדמה קטנים. קרדיט צילום: ענת פייזר,
מפרום תפוחי אדמה קטנים/קרדיט צילום: ענת פייזר

מצרכים למתכון

  • למלית:
  • 2 בצלים בינוניים קצוצים ויבשים מנוזלים (אפשר לייבש במייבש חסה)
  • 3/4 צרור פטרוזיליה קצוץ
  • 1 כף שמיר קצוץ
  • 3/4 צרור כוסברה קצוצה
  • 1/2 ק"ג חזה עוף קצוץ גס מאד
  • 2 פרוסות חלה רטובות, סחוטות, ומפוררות
  • מלח
  • 3/4 כף קינמון
  • 1/2 1 כפיות פלפל שחור טחון
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1 ביצה
  • למפרום:
  • 35 תפו"א קטנטנים
  • מלח
  • 3 ביצים טרופות
  • 100 גר' קמח (בערך 3/4 כוס)
  • ליטר שמן
  • לרוטב:
  • 3 כפות שמן
  • 3 שיני שום קצוצות
  • כפית פפריקה
  • 1/4 כפית קימל טחון
  • מלח
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 3 עצמות מח (סה"כ 400 גר')
  • 3 בצל בינוני חתוך לפרוסות

אופן ההכנה

  • 1. המלית: מערבבים יחד את כל חומרי המלית, טועמים ומתקנים תיבול. אם מעדיפים לא לטעום בשר נא, מכינים קציצה קטנה ומטגנים בשמן חצי עמוק וטועמים.
  • 2. תפוחי האדמה: קולפים את תפוחי האדמה וחוצים אותם במרכז, אבל לא עד הסוף לצורת סנדביץ'. מפזרים על פניהם מלח ומשהים במשך 45 דק'.
  • 3. ההרכבה: שוטפים את תפוחי האדמה מהמלח וממלאים כל אחד בתערובת המילוי.
  • 4. מכינים שתי קערות: באחת טורפים את הביצים עם מעט מלח ובשנייה שמים את הקמח.
  • 5. מטגנים: מחממים שמן במחבת לטיגון חצי עמוק. טובלים את הקציצות בקמח ואז בביצה ומעבירים בזהירות למחבת עם השמן החם. מזהיבים מצד אחד והופכים לצד השני. מוציאים בעזרת כף מחוררת ומניחים על נייר סופג.
  • 6. הרוטב: בסיר רחב ועמוק מטגנים במעט שמן את השום עם התבלינים ורסק העגבניות כ-2 דקות תוך ערבוב מתמיד (נזהרים שלא יישרף).
  • 7. מסדרים את פרוסות הבצל בתחתית הסיר ומעליהן מסדרים בזהירות את הקציצות. מכסים במים עד לגובה 2/3 של הקציצות, מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים כשעתיים עד שתפוחי האדמה רכים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully