- 1. המלית: מערבבים יחד את כל חומרי המלית, טועמים ומתקנים תיבול. אם מעדיפים לא לטעום בשר נא, מכינים קציצה קטנה ומטגנים בשמן חצי עמוק וטועמים.
-
- 2. תפוחי האדמה: קולפים את תפוחי האדמה וחוצים אותם במרכז, אבל לא עד הסוף לצורת סנדביץ'. מפזרים על פניהם מלח ומשהים במשך 45 דק'.
-
- 3. ההרכבה: שוטפים את תפוחי האדמה מהמלח וממלאים כל אחד בתערובת המילוי.
-
- 4. מכינים שתי קערות: באחת טורפים את הביצים עם מעט מלח ובשנייה שמים את הקמח.
-
- 5. מטגנים: מחממים שמן במחבת לטיגון חצי עמוק. טובלים את הקציצות בקמח ואז בביצה ומעבירים בזהירות למחבת עם השמן החם. מזהיבים מצד אחד והופכים לצד השני. מוציאים בעזרת כף מחוררת ומניחים על נייר סופג.
-
- 6. הרוטב: בסיר רחב ועמוק מטגנים במעט שמן את השום עם התבלינים ורסק העגבניות כ-2 דקות תוך ערבוב מתמיד (נזהרים שלא יישרף).
-
- 7. מסדרים את פרוסות הבצל בתחתית הסיר ומעליהן מסדרים בזהירות את הקציצות. מכסים במים עד לגובה 2/3 של הקציצות, מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים כשעתיים עד שתפוחי האדמה רכים.