וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוף מעושן בבית

מתכון לעוף רך בטעמים מעושנים בשלושה שלבים פשוטים

מתכון מאת: השף אוהד לוי, מערכת וואלה

עוף מעושן ביתי, קפה אל נור. דרור עינב
עוף מעושן ביתי, קפה אל נור

מצרכים למתכון

  • עבור 5 סועדים
  • 5 כרעיים של עוף (שוק עם ירך)
  • ראס אל חנות
  • מלח אטלנטי
  • שמ"ז
  • כלים נדרשים:
  • תבנית
  • סיר ישן עם מכסה
  • רדיד אלומיניום
  • שבבים של עץ לעישון /עשבי תבלין טימין רוזמרין אורגנו

אופן ההכנה

  • 1.שלב הצלייה האיטית: על תבנית אפיה מניחים את העופות, משמנים בעדינות בשמן זית, מפזרים מלח אטלנטי וראס אל חנות ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 140 מעלות ל-3 שעות.
  • 2. שלב העישון: בתחתית של סיר (כדאי להשתמש בסיר ישן) מניחים את השבבים או עשבי התיבול, מעליהם מניחים רדיד אלומניום ומעליו את העופות הצלויים. מכסים את הסיר ומניחים מעל אש נמוכה של הגז ל-15 דקות. במגע עם החום, השבבים או עשבי התיבול שבתחתית הסיר ייצרו שייתן לעוף את טעמיו המעושנים.
  • 3.שלב הצלייה האחרונה: מחזירים את העוף לתנור, הפעם לחום של 250 מעלות ומשחימים עד הזהבה ועור קריספי וטעים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully