- 1.שלב הצלייה האיטית: על תבנית אפיה מניחים את העופות, משמנים בעדינות בשמן זית, מפזרים מלח אטלנטי וראס אל חנות ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 140 מעלות ל-3 שעות.
-
- 2. שלב העישון: בתחתית של סיר (כדאי להשתמש בסיר ישן) מניחים את השבבים או עשבי התיבול, מעליהם מניחים רדיד אלומניום ומעליו את העופות הצלויים. מכסים את הסיר ומניחים מעל אש נמוכה של הגז ל-15 דקות. במגע עם החום, השבבים או עשבי התיבול שבתחתית הסיר ייצרו שייתן לעוף את טעמיו המעושנים.
-
- 3.שלב הצלייה האחרונה: מחזירים את העוף לתנור, הפעם לחום של 250 מעלות ומשחימים עד הזהבה ועור קריספי וטעים.