וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

דלעת ערמונים ממולאת

דלעת ערמונים במילוי טבעוני של אהובה אלפרון

מתכון מאת: מערכת וואלה!

דלעת ערמונים ממולאת של אהובה אלפרון. דרור עינב
דלעת ערמונים ממולאת של אהובה אלפרון

מצרכים למתכון

  • עבור 6-8 סועדים
  • מצרכים:
  • 10 יח' דלעת ערמונים
  • המילוי:
  • 1/2 2 כוסות אורז/קוסקוס/בורגול
  • 4 כוסות מים רותחים
  • חופן פטרוזיליה
  • 2 בצלים מטוגנים עם השמן ששימש לטיגון
  • 1 קישוא מקולף ומגורד
  • 1 גזר מקולף ומגורד
  • 1 כפית מחוקה פלפל שחור
  • אם אוהבים מוסיפים את אחד התבלינים הבאים: נגיעה של קינמון/ציפורן/ ראס אל חנות
  • * אם רוצים לשדרג מוסיפים גם מעט ערמונים למלית
  • לרוטב:
  • 1/2 2 כפות גדושות של רסק עגבניות
  • 1/4 כוס שמן קנולה
  • כף פפריקה מתוקה
  • פלפל לפי הטעם
  • מלח לפי הטעם
  • 3/4 כוס מים
  • להגשה (לא חובה):
  • אורז לבן מבושל
  • כף גרגרי רימון

אופן ההכנה

  • 1. מכניסים את הדלועים למיקרו בכלי מכוסה ל-10 דקות, לריכוך.
  • 2. קוטמים את ראשי הדלועים, לא זורקים. מרוקנים את תוכנן עם כפית קטנה.
  • 3. מבשלים את האורז במיקרוגל, מכוסה, עם המים, במשך 10 דקות (במידה ומכינים קוסקוס או בורגול, משרים במים רותחים לפי ההוראות).
  • 4. מערבבים יחד את האורז עם שאר מרכיבי המילוי (שימו לב לשלב גם את השמן מטיגון הבצל). בקערה נפרדת מערבבים את חומרי הרוטב.
  • 5. ממלאים כל דלעת ערמונים עד הסוף, אין חשש שהאורז יתנפח כי הוא כבר מבושל. מוזגים מעל כף מהרוטב וסוגרים עם המכסה שקטמנו. מניחים את הדלועים בתבנית פיירקס.
  • 6. מכסים את התבנית עם הדלועים בנייר כסף ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, במשך כשעה ורבע.
  • 7. מסירים את הכיסוי ואופים 5 דקות נוספות לצמצום נוזלי הרוטב.
  • 8. להגשה יפה (לא חובה) אפשר להניח על מצע אורז לבן ולעטר בגרגרי רימונים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully