דלעת ערמונים ממולאת
דלעת ערמונים במילוי טבעוני של אהובה אלפרון
דלעת ערמונים ממולאת של אהובה אלפרון (צילום: דרור עינב)
מחשבון המרות
- עבור 6-8 סועדים
- מצרכים:
- 10 יח' דלעת ערמונים
- המילוי:
- 1/2 2 כוסות אורז/קוסקוס/בורגול
- 4 כוסות מים רותחים
- חופן פטרוזיליה
- 2 בצלים מטוגנים עם השמן ששימש לטיגון
- 1 קישוא מקולף ומגורד
- 1 גזר מקולף ומגורד
- 1 כפית מחוקה פלפל שחור
- אם אוהבים מוסיפים את אחד התבלינים הבאים: נגיעה של קינמון/ציפורן/ ראס אל חנות
- * אם רוצים לשדרג מוסיפים גם מעט ערמונים למלית
- לרוטב:
- 1/2 2 כפות גדושות של רסק עגבניות
- 1/4 כוס שמן קנולה
- כף פפריקה מתוקה
- פלפל לפי הטעם
- מלח לפי הטעם
- 3/4 כוס מים
- להגשה (לא חובה):
- אורז לבן מבושל
- כף גרגרי רימון
- 1. מכניסים את הדלועים למיקרו בכלי מכוסה ל-10 דקות, לריכוך.
- 2. קוטמים את ראשי הדלועים, לא זורקים. מרוקנים את תוכנן עם כפית קטנה.
- 3. מבשלים את האורז במיקרוגל, מכוסה, עם המים, במשך 10 דקות (במידה ומכינים קוסקוס או בורגול, משרים במים רותחים לפי ההוראות).
- 4. מערבבים יחד את האורז עם שאר מרכיבי המילוי (שימו לב לשלב גם את השמן מטיגון הבצל). בקערה נפרדת מערבבים את חומרי הרוטב.
- 5. ממלאים כל דלעת ערמונים עד הסוף, אין חשש שהאורז יתנפח כי הוא כבר מבושל. מוזגים מעל כף מהרוטב וסוגרים עם המכסה שקטמנו. מניחים את הדלועים בתבנית פיירקס.
- 6. מכסים את התבנית עם הדלועים בנייר כסף ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, במשך כשעה ורבע.
- 7. מסירים את הכיסוי ואופים 5 דקות נוספות לצמצום נוזלי הרוטב.
- 8. להגשה יפה (לא חובה) אפשר להניח על מצע אורז לבן ולעטר בגרגרי רימונים.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה