פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      דלעת ערמונים ממולאת

      דלעת ערמונים במילוי טבעוני של אהובה אלפרון

      12 מדרגים / 3.35 כוכבים

      דלעת ערמונים ממולאת של אהובה אלפרון (דרור עינב)
      דלעת ערמונים ממולאת של אהובה אלפרון (דרור עינב)

      מצרכים

      • עבור 6-8 סועדים
      • מצרכים:
      • 10 יח' דלעת ערמונים
      • המילוי:
      • 1/2 2 כוסות אורז/קוסקוס/בורגול
      • 4 כוסות מים רותחים
      • חופן פטרוזיליה
      • 2 בצלים מטוגנים עם השמן ששימש לטיגון
      • 1 קישוא מקולף ומגורד
      • 1 גזר מקולף ומגורד
      • 1 כפית מחוקה פלפל שחור
      • אם אוהבים מוסיפים את אחד התבלינים הבאים: נגיעה של קינמון/ציפורן/ ראס אל חנות
      • * אם רוצים לשדרג מוסיפים גם מעט ערמונים למלית
      • לרוטב:
      • 1/2 2 כפות גדושות של רסק עגבניות
      • 1/4 כוס שמן קנולה
      • כף פפריקה מתוקה
      • פלפל לפי הטעם
      • מלח לפי הטעם
      • 3/4 כוס מים
      • להגשה (לא חובה):
      • אורז לבן מבושל
      • כף גרגרי רימון

      אופן ההכנה

      • 1. מכניסים את הדלועים למיקרו בכלי מכוסה ל-10 דקות, לריכוך.
      • 2. קוטמים את ראשי הדלועים, לא זורקים. מרוקנים את תוכנן עם כפית קטנה.
      • 3. מבשלים את האורז במיקרוגל, מכוסה, עם המים, במשך 10 דקות (במידה ומכינים קוסקוס או בורגול, משרים במים רותחים לפי ההוראות).
      • 4. מערבבים יחד את האורז עם שאר מרכיבי המילוי (שימו לב לשלב גם את השמן מטיגון הבצל). בקערה נפרדת מערבבים את חומרי הרוטב.
      • 5. ממלאים כל דלעת ערמונים עד הסוף, אין חשש שהאורז יתנפח כי הוא כבר מבושל. מוזגים מעל כף מהרוטב וסוגרים עם המכסה שקטמנו. מניחים את הדלועים בתבנית פיירקס.
      • 6. מכסים את התבנית עם הדלועים בנייר כסף ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, במשך כשעה ורבע.
      • 7. מסירים את הכיסוי ואופים 5 דקות נוספות לצמצום נוזלי הרוטב.
      • 8. להגשה יפה (לא חובה) אפשר להניח על מצע אורז לבן ולעטר בגרגרי רימונים.

      עוד מתכוני ירקות

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -