- 1. מכניסים את הדלועים למיקרו בכלי מכוסה ל-10 דקות, לריכוך.
-
- 2. קוטמים את ראשי הדלועים, לא זורקים. מרוקנים את תוכנן עם כפית קטנה.
-
- 3. מבשלים את האורז במיקרוגל, מכוסה, עם המים, במשך 10 דקות (במידה ומכינים קוסקוס או בורגול, משרים במים רותחים לפי ההוראות).
-
- 4. מערבבים יחד את האורז עם שאר מרכיבי המילוי (שימו לב לשלב גם את השמן מטיגון הבצל). בקערה נפרדת מערבבים את חומרי הרוטב.
-
- 5. ממלאים כל דלעת ערמונים עד הסוף, אין חשש שהאורז יתנפח כי הוא כבר מבושל. מוזגים מעל כף מהרוטב וסוגרים עם המכסה שקטמנו. מניחים את הדלועים בתבנית פיירקס.
-
- 6. מכסים את התבנית עם הדלועים בנייר כסף ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, במשך כשעה ורבע.
-
- 7. מסירים את הכיסוי ואופים 5 דקות נוספות לצמצום נוזלי הרוטב.
-
- 8. להגשה יפה (לא חובה) אפשר להניח על מצע אורז לבן ולעטר בגרגרי רימונים.