פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      סלט ירוקים וויניגרט סלרי

      ירוק, מרענן ומלא בטעמים. השף אוראל קמחי עם סלט שיקפיץ לכם את שולחן החג

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      סלט ירוקים (דרור עינב)
      סלט ירוקים (דרור עינב)

      מצרכים

      • חומרים ל-4 מנות
      • צרור גדול של חסה סלנובה
      • צרור גדול של באקצ'וי
      • צרור גדול של עלי קייל
      • 3 יחידות סלרי- גבעול ועלים
      • 2 כפות חומץ בלסמי לבן
      • 1 פלפל חריף ירוק
      • שמן זית
      • 2 שיני שום
      • 1 בצל שאלוט קלוף
      • 100 גרם אגוזי לוז קלופים

      אופן ההכנה

      • 1. שוטפים את כל העלים ומייבשים.
      • 2. את אגוזי הלוז קולים בתנור להשחמה קלה, כאשר הם בטמפרטורת החדר קוצצים אותם גס ושומרים בכלי בצד.
      • 3. לוויניגרט: טוחנים ביחד את הסלרי, שאלוט ושום, מוסיפים מעט מהפלפל הירוק, ולזלף תוך כדי שמן זית עד למרקם נוזלי וחלק.
      • 4. מוסיפים בהתחלה כף אחת של חומץ בלסמי, ולפי הטעם והמתיקות מוסיפים את השנייה עד לאיזון טעמים.
      • 5. הרכבת הסלט: שמים בקערת ערבוב את כל העלים- יותר סלנובה משאר העלים- מתבלים עם הוויניגרט, מלח ומעט פלפל שחור. מסדרים יפה בקערת הגשה, מפזרים מעל את אגוזי הלוז ואוכלים.

      עוד מתכוני סלטים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -