סלט ירוקים וויניגרט סלרי
ירוק, מרענן ומלא בטעמים. השף אוראל קמחי עם סלט שיקפיץ לכם את שולחן החג
מצרכים
- חומרים ל-4 מנות
- צרור גדול של חסה סלנובה
- צרור גדול של באקצ'וי
- צרור גדול של עלי קייל
- 3 יחידות סלרי- גבעול ועלים
- 2 כפות חומץ בלסמי לבן
- 1 פלפל חריף ירוק
- שמן זית
- 2 שיני שום
- 1 בצל שאלוט קלוף
- 100 גרם אגוזי לוז קלופים
אופן ההכנה
- 1. שוטפים את כל העלים ומייבשים.
- 2. את אגוזי הלוז קולים בתנור להשחמה קלה, כאשר הם בטמפרטורת החדר קוצצים אותם גס ושומרים בכלי בצד.
- 3. לוויניגרט: טוחנים ביחד את הסלרי, שאלוט ושום, מוסיפים מעט מהפלפל הירוק, ולזלף תוך כדי שמן זית עד למרקם נוזלי וחלק.
- 4. מוסיפים בהתחלה כף אחת של חומץ בלסמי, ולפי הטעם והמתיקות מוסיפים את השנייה עד לאיזון טעמים.
- 5. הרכבת הסלט: שמים בקערת ערבוב את כל העלים- יותר סלנובה משאר העלים- מתבלים עם הוויניגרט, מלח ומעט פלפל שחור. מסדרים יפה בקערת הגשה, מפזרים מעל את אגוזי הלוז ואוכלים.