- 1. שוטפים את כל העלים ומייבשים.
-
- 2. את אגוזי הלוז קולים בתנור להשחמה קלה, כאשר הם בטמפרטורת החדר קוצצים אותם גס ושומרים בכלי בצד.
-
- 3. לוויניגרט: טוחנים ביחד את הסלרי, שאלוט ושום, מוסיפים מעט מהפלפל הירוק, ולזלף תוך כדי שמן זית עד למרקם נוזלי וחלק.
-
- 4. מוסיפים בהתחלה כף אחת של חומץ בלסמי, ולפי הטעם והמתיקות מוסיפים את השנייה עד לאיזון טעמים.
-
- 5. הרכבת הסלט: שמים בקערת ערבוב את כל העלים- יותר סלנובה משאר העלים- מתבלים עם הוויניגרט, מלח ומעט פלפל שחור. מסדרים יפה בקערת הגשה, מפזרים מעל את אגוזי הלוז ואוכלים.