מתכונים חמים

סלט ירוקים וויניגרט סלרי

ירוק, מרענן ומלא בטעמים. השף אוראל קמחי עם סלט שיקפיץ לכם את שולחן החג

מתכון מאת: אוראל קמחי ,מערכת וואלה! NEWS
  • 10 דקות סה"כ

סלט ירוקים

מחשבון המרות

מצרכים

  • חומרים ל-4 מנות
  • צרור גדול של חסה סלנובה
  • צרור גדול של באקצ'וי
  • צרור גדול של עלי קייל
  • 3 יחידות סלרי- גבעול ועלים
  • 2 כפות חומץ בלסמי לבן
  • 1 פלפל חריף ירוק
  • שמן זית
  • 2 שיני שום
  • 1 בצל שאלוט קלוף
  • 100 גרם אגוזי לוז קלופים

אופן ההכנה

  • 1. שוטפים את כל העלים ומייבשים.
  • 2. את אגוזי הלוז קולים בתנור להשחמה קלה, כאשר הם בטמפרטורת החדר קוצצים אותם גס ושומרים בכלי בצד.
  • 3. לוויניגרט: טוחנים ביחד את הסלרי, שאלוט ושום, מוסיפים מעט מהפלפל הירוק, ולזלף תוך כדי שמן זית עד למרקם נוזלי וחלק.
  • 4. מוסיפים בהתחלה כף אחת של חומץ בלסמי, ולפי הטעם והמתיקות מוסיפים את השנייה עד לאיזון טעמים.
  • 5. הרכבת הסלט: שמים בקערת ערבוב את כל העלים- יותר סלנובה משאר העלים- מתבלים עם הוויניגרט, מלח ומעט פלפל שחור. מסדרים יפה בקערת הגשה, מפזרים מעל את אגוזי הלוז ואוכלים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/הלתנאי שימוש
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully