תבשיל דגים עם עשבי תיבול
תבשיל תימני עשיר וריחני, מלא בהמון תבלינים. רק לטבול את הקובנה ולהתענג
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-6-8 סועדים
- 2 דגי קרפיון או בורי פרוסים כולל ראשים (לבקש מהמוכר בחנות הדגים)
- צרור כוסברה
- צרור פטרוזיליה
- צרור נענע
- 3 גבעולי בצל ירוק
- 1 בצל גדול
- 1 ראש שום מופרד לשיניים
- 2 עגבניות גדולות
- 1/4 כף כמון
- 2 כפות חווייג' למרק
- 1 כף פפריקה מתוקה
- מלח ופלפל
- 2 כפות שמן זית
- 1-2 פלפלים חריפים ירוקים שלמים
אופן ההכנה
- 1. לתוך קערה קוצצים את עשבי התיבול הירוקים, הבצל, שיני השום הקלופות והעגבניות.
- 2. מוסיפים את שמן הזית והתבלינים ומערבבים כמו סלט.
- 3. בסיר רחב ושטוח מסדרים מחצית מתערובת עשבי התיבול הטריים, מעליה מסדרים את פרוסות הדגים והפלפלים החריפים השלמים ומעליהם את המחצית השניה של התערובת.
- 4. מבשלים מכוסה כשעה על אש קטנה או חצי שעה על אש קטנה ועוד חצי שעה בתנור על חום נמוך של 150 מעלות.