פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      סלט סלמון וברוקולי

      השפית מיכל לוי מרכיבה סלט מברוקולי, נקטרינות, סלמון ולבבות חסה. את הנקטרינות ניתן להמיר בכל פרי עונתי אחר שאוהבים

      2 מדרגים / 3.43 כוכבים

      סלט סלמון וחסה (דרור עינב)
      סלט סלמון וחסה (דרור עינב)

      מצרכים

      • עם לבבות קיסר, פרחי ברוקולי, בצל סגול, פרוסות אבוקדו ונקטרינות, נתחי סלמון אפוי בתיבול עם רוטב בסגנון קיסר
      • *להכנת המנה יש צורך בבלנדר מוט או מעבד מזון ומגרדת דקה
      • לסלט גדול:
      • 2 קופסאות/ 4 ראשים של לבבות קיסר
      • ראש ברוקולי – פרחים מופרדים ללא גבעול
      • בצל סגול 1 מקולף פרוס דק
      • 3 אבוקדו
      • 4 נקטרינות (או אגסים/אפרסמונים/תפוחים)
      • 1 ק"ג פילה סלמון טרי ונקי
      • 1 לימון שלם
      • 1/8-1/4 כוס יין לבן
      • פטרוזיליה
      • מלח ים אטלנטי
      • רוטב בסגנון קיסר
      • 1 ביצה שלמה
      • כפית מלח דק
      • כף חומץ
      • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
      • 12 גרם צלפים (12-15 יחידות) קצוצים
      • 3 שיני שום
      • כף מיץ תפוזים (מומלץ, לא חובה)
      • כפית דבש
      • 3 כפות מיץ לימון
      • 1/2 כוס שמן קנולה
      • 1/2 כוס שמן זית

      אופן ההכנה

      • 1. מכינים את הרוטב: שמים את מיץ הלימון, דבש, חומץ, שיני שום מגורדות במגרדת דקה, מיץ תפוזים, מלח פלפל, צלפים וביצים ביחד. עם בלנדר מוט מערבבים את כל הרכיבים ובאיטיות רבה מוסיפים את השמנים. לאחר קבלת מרקם אחיד שמים בקירור.
      • 2. מחממים תנור ל-200 מעלות ומטפלים בדג: לוקחים את פילה הסלמון ובסכין חדה חותכים קוביות גדולות. על תבנית עם נייר אפייה מפזרים שמן זית ומלח ים ומפזרים מעל את קוביות הסלמון. מעל לדג מוסיפים מעט שמן זית, סוחטים לימון (אפשר להשאיר את הקליפה ו"לזרוק" אותה בין הקוביות שתוסיף טעם בעת האפייה), מוסיפים יין לבן ופטרוזיליה קצוצה מעל. כשהתנור מגיע לטמפרטורה הרצויה מכניסים את הדג ל-12-14 דקות.
      • 3. במקביל מרתיחים מים עם כפית מלח גס. כשהמים רותחים חולטים את הברוקולי ל-4 דקות. ככל שהפרחים קטנים יותר כך מורידים את משך זמן החליטה. בתום הזמן להוציא את הברוקולי למי קרח להתקררות.
      • 4. בקערה גדולה מפרידים את עלי הקיסר, מוסיפים בצל סגול וברוקולי. מוסיפים את הרוטב, מלח ים אטלנטי ומערבבים.
      • מסדרים בצלחת ומעל מוסיפים פרוסות אבוקדו, פרוסות נקטרינות ולבסוף את נתחי הדג ומגישים.

      עוד מתכוני ירקות

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -