סלט הבלקן עם בייגלה
למה להפריד בין הטוסט לסלט אם לא חייבים? הסלט הזה הוא השילוב הגאוני עם קוביות טוסט מוקפצות בחמאה ושום
מצרכים למתכון
- כמות: עבור 4 סועדים
- לקרוטוני טוסט:
- 1 בייגל לטוסט (אפשר גם מג'בטה או כל לחם אחר שאתם אוהבים שמתאים לטוסט)
- 2 כפות פסטו
- 3 פרוסות גבינה צהובה מהסוג שאוהבים
- 1 כף חמאה
- 1/2 כפית שום כתוש
- מעט עשבי תיבול קצוצים - שמיר/פטרוזיליה
- לתערובת הסלט:
- 150 גרם תערובת עלים ירוקים (חסה / אייסברג / עלי בייבי)
- 10 עגבניות שרי חצויות
- 10 זיתי קלמטה מגולענים וחצויים
- 1/2 בצל סגול פרוס לפרוסות דקות
- 1 מלפפון ירוק, פרוס לפרוסות דקות
- 1 גזר קלוף וחתוך למקלונים דקים
- ל-500 מ"ל וויניגרט הדרים:
- 1 תפוז סחוט למיץ
- 100 מ"ל (קצת פחות מ-1/2 כוס) מיץ לימון
- 1 כף חרדל גרגרים
- 1 כף חרדל חלק
- 3 כפות סילאן
- מלח
- 1/2 כפית סוכר (לא חובה)
- פלפל שחור גרוס
- 200 מ"ל (3/4 כוס) שמן זית
- להגשה:
- 100 גרם גבינה בולגרית/פטה חתוך
- זעתר
- שמן זית
אופן ההכנה
- 1.מכינים מהבייגל טוסט: מורחים את ממרח הפסטו, מוסיפים את הגבינה הצהובה ומכניסים לטוסטר לחיץ.
- 2. מוציאים את הטוסט לקרש חיתוך וחותכים לקוביות בינוניות.
- 3. מחממים מחבת על אש בינונית- גבוהה, ממיסים את החמאה במחבת, מוסיפים את השום ועשבי התיבול, מפזרים מעל מלח גס, ומכניסים פנימה את קוביות הטוסט. מערבבים קלות.
- 4. הרוטב: מערבבים בקערת ערבוב את כל המרכיבים פרט לשמן הזית וכשהתערובת אחידה מזלפים פנימה, תוך כדי טריפה את שמן הזית. מעבירים לצנצנת או בקבוק ולפני תיבול הסלט מערבבים היטב.
- 5. בקערת ערבוב שמים את מרכיבי הסלט ומעליהם בערך 1/2 כוס מהרוטב ומערבבים.
- 6.ההגשה: מעבירים את הסלט לקערת הגשה, מניחים מעל את קוביות הטוסט בחמאת השום, מגרדים מעל את הגבינה הבולגרית, מפזרים מעט זעתר ומזלפים שמן זית.
- טיפ: במידה ולא אוכלים מיד את הסלט, מתבלים ומרכיבים אותו קרוב למועד הארוחה, על מנת לשמור על טריותו.