וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סלט עגבניות עם גבינת פטה

הסוד של הסלט הזה דווקא טמון בבשלותן של העגבניות: אל תזרקו את העגבניות הרכות שלכם, פשוט שמרו אותן לסלט הזה. הוסיפו להם גבינת פטה וזיתי קלמטה, ותקבלו חגיגה יוונית אסלית.

מתכון מאת: עפרית חצקלביץ', מערכת וואלה

הרברט סמואל.
הרברט סמואל

מצרכים למתכון

  • 8 עגבניות בשלות (הכי כיף תמר) חתוכות לשישיות או שמיניות תלוי בגודל.
  • 100 גר' זיתי קלמטה מגולענים
  • גבינה בולגרית צאן מפוררת לקוביות (כבשים של המאירי מומלצת במיוחד)
  • 1/4 בצל סגול פרוס לפרוסות דקיקות
  • שמן זית איכותי (מומלץ שמן "חלוצה")
  • תערובת של טימין ואורגנו יבשים
  • מיץ מחצי לימון
  • מלח גס לפי הטעם
  • פלפל לפי הטעם

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים ושמים את כל החומרים בקערת סלט יפה.
  • 2. רצוי לתבל חצי שעה לפני ההגשה. חשוב לקחת בחשבון שהגבינה עצמה כבר מלוחה ולהיזהר עם המלח.
  • 3. לגיוון אפשר להוסיף רצועות של פיתה מטוגנות בשמן זית (אפשר גם למרוח את רצועות הפיתה במעט שמן זית ולקלות בתנור – קצת פחות קלוריות).

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully