סלט עגבניות עם גבינת פטה
הסוד של הסלט הזה דווקא טמון בבשלותן של העגבניות: אל תזרקו את העגבניות הרכות שלכם, פשוט שמרו אותן לסלט הזה. הוסיפו להם גבינת פטה וזיתי קלמטה, ותקבלו חגיגה יוונית אסלית.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 8 עגבניות בשלות (הכי כיף תמר) חתוכות לשישיות או שמיניות תלוי בגודל.
- 100 גר' זיתי קלמטה מגולענים
- גבינה בולגרית צאן מפוררת לקוביות (כבשים של המאירי מומלצת במיוחד)
- 1/4 בצל סגול פרוס לפרוסות דקיקות
- שמן זית איכותי (מומלץ שמן "חלוצה")
- תערובת של טימין ואורגנו יבשים
- מיץ מחצי לימון
- מלח גס לפי הטעם
- פלפל לפי הטעם
אופן ההכנה
- 1. מערבבים ושמים את כל החומרים בקערת סלט יפה.
- 2. רצוי לתבל חצי שעה לפני ההגשה. חשוב לקחת בחשבון שהגבינה עצמה כבר מלוחה ולהיזהר עם המלח.
- 3. לגיוון אפשר להוסיף רצועות של פיתה מטוגנות בשמן זית (אפשר גם למרוח את רצועות הפיתה במעט שמן זית ולקלות בתנור קצת פחות קלוריות).