סלט ערבי עם אורז מלא ופטה

אבי ביטון, שף מסעדת "אדורה" הנהדרת מבצע שדרוג לסלט הערבי הקלאסי, עם קצת קוביות של פטה צאן, קצת אורז מלא, והרבה עשבים ירוקים מרעננים.

מתכון מאת: אבי ביטון, מערכת וואלה!

מצרכים

  • ל-4 מנות:
  • 2 כוסות אורז בסמטי מלא מבושל לפי הוראות יצרן
  • צרור בצל ירוק קצוץ
  • צרור נענע קצוצה
  • צרור פטרוזיליה קצוצה
  • צרור כוסברה קצוצה
  • 2 מלפפונים בינוניים חתוכים לקוביות קטנות
  • 2 עגבניות בינוניות חתוכות לקוביות קטנות
  • בצל סגול חתוך לקוביות
  • שמן זית
  • מלח ופלפל
  • זעתר
  • 1 קוביית גבינת פטה צאן

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים בקערה את האורז עם הירקות. מוסיפים את עשבי התיבול ומתבלים בשמן זית, מלח, פלפל ומיץ לימון.
  • 2. מסדרים בצלחת הגשה ומפוררים מעל את גבינת הפטה. מזלפים עוד קצת שמן זית מעל ומפדרים בזעתר.
  • סלט קינואה ובורגול

  • סלט יווני עם "פטה" טופו

  • סלט כרוב וגזר עם אטריות פריכות

  • שעועית ירוקה עם פטריות ותרד

  • חצילים בתנור ברוטב טחינה אסייתי

  • סלט אטריות רענן

  • סלט מנגו ומלפפונים תאילנדי

  • אורז בר עם פטריות יער

  • חומוס חציל קלוי

  • תבשיל חיטה ולוביה עם כרישה ומנגולד

  • סלט שעועית איטלקי עם קוביות פולנטה

  • כרשה צלויה במחבת

  • סלט קוסקוס עם ירקות צלויים

  • סלט ברוקולי ואבוקדו

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully