סלט ערבי עם אורז מלא ופטה
אבי ביטון, שף מסעדת "אדורה" הנהדרת מבצע שדרוג לסלט הערבי הקלאסי, עם קצת קוביות של פטה צאן, קצת אורז מלא, והרבה עשבים ירוקים מרעננים.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות:
- 2 כוסות אורז בסמטי מלא מבושל לפי הוראות יצרן
- צרור בצל ירוק קצוץ
- צרור נענע קצוצה
- צרור פטרוזיליה קצוצה
- צרור כוסברה קצוצה
- 2 מלפפונים בינוניים חתוכים לקוביות קטנות
- 2 עגבניות בינוניות חתוכות לקוביות קטנות
- בצל סגול חתוך לקוביות
- שמן זית
- מלח ופלפל
- זעתר
- 1 קוביית גבינת פטה צאן
אופן ההכנה
- 1. מערבבים בקערה את האורז עם הירקות. מוסיפים את עשבי התיבול ומתבלים בשמן זית, מלח, פלפל ומיץ לימון.
- 2. מסדרים בצלחת הגשה ומפוררים מעל את גבינת הפטה. מזלפים עוד קצת שמן זית מעל ומפדרים בזעתר.