מתכונים חמים

סלט ברולה גבינת עיזים

אבי ביטון מחלץ מחברו הטוב, השף יוגב ירוס שפתח לאחרונה את הוטל דה ויל, מתכון לסלט עם תאנים וגבינת עיזים מקורמלת

מתכון מאת: אבי ביטון, מערכת וואלה! NEWS
  • 30 דקות סה"כ

  • קל להכנה

(בבושקה הפקות)

מחשבון המרות

מצרכים

  • לויניגרט שמפנייה:
  • 1 כף חרדל דיז'ון
  • 1 כפית דבש
  • 1/4 כוס חומץ שמפנייה (ניתן חומץ בן יין לבן או חומץ סיידר)
  • 1/4 כוס שמן תירס
  • 1/4 כוס שמן זית
  • מלח
  • לסלט:
  • לבבות של ראש חסה ערבית
  • עלי אורוגולה
  • עלי תרד צעיר
  • 5 תאנים חתוכות לאורכן לשישיות (או פרי עונתי אחר)
  • 150 גרם גבינת עזים חצי קשה חתוכה לפרוסות עבות
  • 3 כפות סוכר דמררה
  • מלח ים
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1.מכינים ויניגרט: טוחנים במעבד מזון או בבלנדר מוט את כל החומרים, למעט השמנים. מזלפים פנימה בהדרגה את השמנים, עד שמתקבלת אמולסיה סמיכה ואוורירית, ממליחים מעט ומצננים מיד במקרר.
  • 2. מניחים את פרוסות הגבינה על תבנית צלייה ומכסים כל פרוסה בשכבה אחידה של סוכר דמררה, מניחים בחלק העליון של תנור שחומם מראש ל- 200 מעלות במצב גריל. צולים כמה דקות, רק עד שמתקרמל (ניתן גם בעזרת ברנר, למי שיש).
  • 3. קורעים גס את לבבות החסה, מערבבים בעדינות עם עלי הארוגלה, התרד, התאנים ומעט מהוויניגרט. אין צורך להציף את העלים ברוטב.
  • 4. מניחים את הסלט בקערת הגשה, מסדרים מעל את פרוסות גבינת העיזים המקורמלות ומגישים

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully