פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      סלט ברולה גבינת עיזים

      אבי ביטון מחלץ מחברו הטוב, השף יוגב ירוס שפתח לאחרונה את הוטל דה ויל, מתכון לסלט עם תאנים וגבינת עיזים מקורמלת

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      בבושקה הפקות

      מצרכים

      • לויניגרט שמפנייה:
      • 1 כף חרדל דיז'ון
      • 1 כפית דבש
      • 1/4 כוס חומץ שמפנייה (ניתן חומץ בן יין לבן או חומץ סיידר)
      • 1/4 כוס שמן תירס
      • 1/4 כוס שמן זית
      • מלח
      • לסלט:
      • לבבות של ראש חסה ערבית
      • עלי אורוגולה
      • עלי תרד צעיר
      • 5 תאנים חתוכות לאורכן לשישיות (או פרי עונתי אחר)
      • 150 גרם גבינת עזים חצי קשה חתוכה לפרוסות עבות
      • 3 כפות סוכר דמררה
      • מלח ים

      אופן ההכנה

      • 1.מכינים ויניגרט: טוחנים במעבד מזון או בבלנדר מוט את כל החומרים, למעט השמנים. מזלפים פנימה בהדרגה את השמנים, עד שמתקבלת אמולסיה סמיכה ואוורירית, ממליחים מעט ומצננים מיד במקרר.
      • 2. מניחים את פרוסות הגבינה על תבנית צלייה ומכסים כל פרוסה בשכבה אחידה של סוכר דמררה, מניחים בחלק העליון של תנור שחומם מראש ל- 200 מעלות במצב גריל. צולים כמה דקות, רק עד שמתקרמל (ניתן גם בעזרת ברנר, למי שיש).
      • 3. קורעים גס את לבבות החסה, מערבבים בעדינות עם עלי הארוגלה, התרד, התאנים ומעט מהוויניגרט. אין צורך להציף את העלים ברוטב.
      • 4. מניחים את הסלט בקערת הגשה, מסדרים מעל את פרוסות גבינת העיזים המקורמלות ומגישים

      עוד מתכוני סלטים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -