סלט ברולה גבינת עיזים
אבי ביטון מחלץ מחברו הטוב, השף יוגב ירוס שפתח לאחרונה את הוטל דה ויל, מתכון לסלט עם תאנים וגבינת עיזים מקורמלת
(בבושקה הפקות)
מחשבון המרות
- לויניגרט שמפנייה:
- 1 כף חרדל דיז'ון
- 1 כפית דבש
- 1/4 כוס חומץ שמפנייה (ניתן חומץ בן יין לבן או חומץ סיידר)
- 1/4 כוס שמן תירס
- 1/4 כוס שמן זית
- מלח
- לסלט:
- לבבות של ראש חסה ערבית
- עלי אורוגולה
- עלי תרד צעיר
- 5 תאנים חתוכות לאורכן לשישיות (או פרי עונתי אחר)
- 150 גרם גבינת עזים חצי קשה חתוכה לפרוסות עבות
- 3 כפות סוכר דמררה
- מלח ים
- 1.מכינים ויניגרט: טוחנים במעבד מזון או בבלנדר מוט את כל החומרים, למעט השמנים. מזלפים פנימה בהדרגה את השמנים, עד שמתקבלת אמולסיה סמיכה ואוורירית, ממליחים מעט ומצננים מיד במקרר.
- 2. מניחים את פרוסות הגבינה על תבנית צלייה ומכסים כל פרוסה בשכבה אחידה של סוכר דמררה, מניחים בחלק העליון של תנור שחומם מראש ל- 200 מעלות במצב גריל. צולים כמה דקות, רק עד שמתקרמל (ניתן גם בעזרת ברנר, למי שיש).
- 3. קורעים גס את לבבות החסה, מערבבים בעדינות עם עלי הארוגלה, התרד, התאנים ומעט מהוויניגרט. אין צורך להציף את העלים ברוטב.
- 4. מניחים את הסלט בקערת הגשה, מסדרים מעל את פרוסות גבינת העיזים המקורמלות ומגישים
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה