סלט פטה חצילים של ביסטרו טאטי
שלושה מרכיבים עיקריים דרושים לסלט הזה, אבל כשתטעמו ממנו תישבעו שמדובר בלפחות עשרה. "ביסטרו טאטי" מגיש סלט עם טעם חזק של חציל שרוף, מאוזן על ידי גבינת פטה וטחינה.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-2-3 מנות:
- 1 חציל בלדי שרוף על האש ומקולף חלקית (יש להשאיר כמחצית מהקליפה ולחורר במזלג)
- 150 גרם גבינת פטה איכותית
- 100 גרם טחינה גולמית
- מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה
- 1. קוצצים את ליבת החציל הקלוי יחד עם חצי מהקליפה החרוכה, ומעבירים למסננת, עד שיתנקזו כל הנוזלים. (משתמשים רק בחלק מהקליפה, על מנת להעניק למנה טעם חרוך).
- 2. מעבירים לקערה ומועכים במזלג. מוסיפים את גבינת הפטה ומערבבים.
- 3. מוסיפים טחינה גולמית, וממשיכים לערבב עד שמתקבלת תערובת אחידה.
- 4. מגישים את המנה עם מעט שמן זית מעל.