פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      סלט עלי ריג'לה וענבים

      לימור לניאדו תירוש מגישה לשולחן החג, סלט ריג'לה וענבים עם גבינת עיזים רכה ומפוררת

      2 מדרגים / 3.38 כוכבים

      סלט ריג'לה וענבים (מערכת וואלה! NEWS , לימור לניאדו תירוש)
      סלט ריג'לה וענבים (מערכת וואלה! NEWS , לימור לניאדו תירוש)

      מצרכים

      • חומרים ל 6-4 מנות:
      • כוס אגוזי מלך, או פיסטוקים, קצוצים גס
      • 2 כוסות עלי ריג'לה, מופרדים מהגבעול המרכזי, שטופים ומיובשים היטב
      • 2 כוסות ענבים שחורים ללא גרעינים, חצויים לאורך ½
      • בצל סגול, פרוס לחצאי עיגולים דקים פלפל אדום חריף (לפי מידת החריפות הרצויה), פרוס לטבעות דקות
      • לרוטב:
      • ¼ כוס (60 מ"ל) שמן זית
      • 3 כפות מיץ לימון סחוט טרי
      • ½ כפית מלח
      • ½ שן שום, קצוצה דק 1
      • כפית דבש או סילאן
      • להגשה:
      • 50 גרם גבינת עיזים רכה, מפוררת (למשל 'שחת' או 'גדעז' של מחלבות 'גד')

      אופן ההכנה

      • 1. מחממים מחבת יבשה וקולים את אגוזי המלך 5 דקות על להבה בינונית עד לפריכות - מערבבים מדי פעם כדי שלא ייחרכו.
      • 2. מכינים את הרוטב: שמים בצנצנת את כל חומרי הרוטב ומנערים היטב.
      • 3. מרכיבים את הסלט: מערבבים בקערה את כל חומרי הסלט למעט אגוזי המלך, יוצקים את הרוטב ומערבבים שוב.
      • 4. מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים מעל את האגוזים וגבינת העיזים ומגישים.

      עוד מתכוני סלטים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -