וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סלט עלי ריג'לה וענבים

לימור לניאדו תירוש מגישה לשולחן החג, סלט ריג'לה וענבים עם גבינת עיזים רכה ומפוררת

מתכון מאת: מערכת וואלה!

סלט ריג'לה וענבים. לימור לניאדו תירוש, מערכת וואלה! NEWS
סלט ריג'לה וענבים/לימור לניאדו תירוש

מצרכים למתכון

  • חומרים ל 6-4 מנות:
  • כוס אגוזי מלך, או פיסטוקים, קצוצים גס
  • 2 כוסות עלי ריג'לה, מופרדים מהגבעול המרכזי, שטופים ומיובשים היטב
  • 2 כוסות ענבים שחורים ללא גרעינים, חצויים לאורך ½
  • בצל סגול, פרוס לחצאי עיגולים דקים פלפל אדום חריף (לפי מידת החריפות הרצויה), פרוס לטבעות דקות
  • לרוטב:
  • ¼ כוס (60 מ"ל) שמן זית
  • 3 כפות מיץ לימון סחוט טרי
  • ½ כפית מלח
  • ½ שן שום, קצוצה דק 1
  • כפית דבש או סילאן
  • להגשה:
  • 50 גרם גבינת עיזים רכה, מפוררת (למשל 'שחת' או 'גדעז' של מחלבות 'גד')

אופן ההכנה

  • 1. מחממים מחבת יבשה וקולים את אגוזי המלך 5 דקות על להבה בינונית עד לפריכות - מערבבים מדי פעם כדי שלא ייחרכו.
  • 2. מכינים את הרוטב: שמים בצנצנת את כל חומרי הרוטב ומנערים היטב.
  • 3. מרכיבים את הסלט: מערבבים בקערה את כל חומרי הסלט למעט אגוזי המלך, יוצקים את הרוטב ומערבבים שוב.
  • 4. מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים מעל את האגוזים וגבינת העיזים ומגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully