סלט עלי ריג'לה וענבים
לימור לניאדו תירוש מגישה לשולחן החג, סלט ריג'לה וענבים עם גבינת עיזים רכה ומפוררת
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- חומרים ל 6-4 מנות:
- כוס אגוזי מלך, או פיסטוקים, קצוצים גס
- 2 כוסות עלי ריג'לה, מופרדים מהגבעול המרכזי, שטופים ומיובשים היטב
- 2 כוסות ענבים שחורים ללא גרעינים, חצויים לאורך ½
- בצל סגול, פרוס לחצאי עיגולים דקים פלפל אדום חריף (לפי מידת החריפות הרצויה), פרוס לטבעות דקות
- לרוטב:
- ¼ כוס (60 מ"ל) שמן זית
- 3 כפות מיץ לימון סחוט טרי
- ½ כפית מלח
- ½ שן שום, קצוצה דק 1
- כפית דבש או סילאן
- להגשה:
- 50 גרם גבינת עיזים רכה, מפוררת (למשל 'שחת' או 'גדעז' של מחלבות 'גד')
אופן ההכנה
- 1. מחממים מחבת יבשה וקולים את אגוזי המלך 5 דקות על להבה בינונית עד לפריכות - מערבבים מדי פעם כדי שלא ייחרכו.
- 2. מכינים את הרוטב: שמים בצנצנת את כל חומרי הרוטב ומנערים היטב.
- 3. מרכיבים את הסלט: מערבבים בקערה את כל חומרי הסלט למעט אגוזי המלך, יוצקים את הרוטב ומערבבים שוב.
- 4. מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים מעל את האגוזים וגבינת העיזים ומגישים.