נקטרינות צלויות בגריל עם פטה
הטעם המתקתק והחמצמץ של הנקטרינות בא לאיזון מושלם במנה הזו בזכות הרכות והעדינות של גבינת הפטה, ובזכות הרוקט שמעניק טריות לסלט.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 6 נקטרינות חצויות מגולענות
- 100 גרם רוקט
- 100 גרם גבינת פטה פרוסה דק
- 4 פרוסות לחם שאור
- 100 מל' חומץ בלסמי
- 50 מל' שמן זית
אופן ההכנה
- 1. מצמצמים את הבלסמי בסיר קטן עד חצי מהנפח המקורי.
- 2. מניחים את הנקטרינות החצויות על גריל פחמים (אפשר גם במחבת פסים לוהטת).
- 3. מושחים את פרוסות לחם השאור בשמן זית וקולים על גריל הפחמים למשך מספר דקות.
- 4. מורידים את הלחם מהגריל וקורעים ממנו חתיכות גסות.
- 5. מערבבים את הלחם, הרוקט והנקטרינות החמות עם מעט שמן זית ומלח גס ומעבירים לצלחת הגשה.
- 6. מניחים מעל את גבינת הפטה, מזלפים מעט חומץ בלסמי ומגישים.