קציצות סלמון אסיאתיות
איך הופכים קציצות דגים למעדן אמיתי? השף אבי ביטון מכין קציצות סלמון אסיאתיות בהשראת מסעדת גורדוס
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- כמות: 12-18 קציצות (תלוי בגודל)
- 500 גרם פילה סלמון טרי
- צרור בצל ירוק קצוץ
- 1 כף מיונז
- צרור כוסברה קצוצה
- 2 כפות סויה
- 1 כף שמן שומשום
- 1 ס"מ שורש ג'ינג'ר מגורד
- 2 כפות פירורי לחם
- 1 ביצה
- פלפל שחור גרוס
- שמן קוקוס, לטיגון
- להגשה:
- עלי חסה טריים ושטופים
- לימון חתוך לפלחים
- 1 פלפל צ'ילי אדום פרוס
אופן ההכנה
- 1. קוצצים בעזרת סכין חדה את פילה הסלמון הטרי.
- 2. מערבים היטב את הסלמון הקצוץ יחד עם שאר המרכיבים, עד לקבלת תערובת אחידה.
- 3. בעזרת הידיים יוצרים מהמסה קציצות אחידות בגודלן ומעט שטוחות. ניתן להניח במקרר ל-30 דקות או לטגן ישר.
- 4. במחבת מחממים שמן קוקוס ומטגנים את הקציצות משני הצדדים עד השחמה.
- 5. בקערת הגשה מסדרים את עלי החסה הטריים, מעליהם הן קציצות הסלמון, פלחי הלימון ופרוסות הצ'ילי. מעל הכל שופכים את שמן הקוקוס בו טיגנו את הקציצות כדי שטעמו ייספג בעלי החסה. מגישים.