דג דניס נפלא בחמאת עגבניות

אבי ביטון מכין מנה נפלאה ופשוטה בכמה דקות של פילה דניס עם עגבניות, חמאה ולימון

מתכון מאת: אבי ביטון, .
דניס בחמאת עגבניות. נמרוד סונדרס,
דניס בחמאת עגבניות(צילום: נמרוד סונדרס)

מצרכים

  • לדגים:
  • 2 פילה דניס
  • מלח ופלפל
  • לחמאת עגבניות:
  • 2 עגבניות חתוכות לרבעים
  • 3 שיני שום פרוסות
  • 2 פרוסות לימון
  • 1/2 לימון סחוט
  • 2 כפות שמן זית
  • 30 גרם חמאה
  • ענף טימין
  • מלח
  • סוכר

אופן ההכנה

  • 1. מתבלים את פילה הדג במלח ופלפל.
  • 2. במחבת כבדה יוצקים שמן זית וצורבים את הדג כדקה מכל צד. מתחילים מהצד של העור ומצמידים אותו למחבת בפעולת 'גיהוץ' על מנת למנוע התכווצותו של העור והופכים.
  • 3. מוסיפים למחבת את העגבניות והשום ומטגנים כדקה נוספת.
  • 4. סוחטים פנימה את הלימון, מוסיפים את פרוסות הלימון, מתבלים במלח, מנמיכים את הלהבה ומחליקים פנימה את החמאה. מערבבים.
  • 5. מסירים את המחבת מהאש, ממשיכים לערבב ונזהרים שהחמאה לא תתפרק. מגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully