דג דניס נפלא בחמאת עגבניות
אבי ביטון מכין מנה נפלאה ופשוטה בכמה דקות של פילה דניס עם עגבניות, חמאה ולימון
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- לדגים:
- 2 פילה דניס
- מלח ופלפל
- לחמאת עגבניות:
- 2 עגבניות חתוכות לרבעים
- 3 שיני שום פרוסות
- 2 פרוסות לימון
- 1/2 לימון סחוט
- 2 כפות שמן זית
- 30 גרם חמאה
- ענף טימין
- מלח
- סוכר
אופן ההכנה
- 1. מתבלים את פילה הדג במלח ופלפל.
- 2. במחבת כבדה יוצקים שמן זית וצורבים את הדג כדקה מכל צד. מתחילים מהצד של העור ומצמידים אותו למחבת בפעולת 'גיהוץ' על מנת למנוע התכווצותו של העור והופכים.
- 3. מוסיפים למחבת את העגבניות והשום ומטגנים כדקה נוספת.
- 4. סוחטים פנימה את הלימון, מוסיפים את פרוסות הלימון, מתבלים במלח, מנמיכים את הלהבה ומחליקים פנימה את החמאה. מערבבים.
- 5. מסירים את המחבת מהאש, ממשיכים לערבב ונזהרים שהחמאה לא תתפרק. מגישים.