מתכונים חמים

מלאי כופתה של אבי ביטון

אבי ביטון מכין כופתאות תפוחי אדמה ופרג מתובלות ברוטב סמיך של עגבניות, קשיו ושמנת בהשראת מסעדת הודו הקטנה בבאר שבע

מתכון מאת: אבי ביטון, מערכת וואלה! NEWS
  • 60 דקות סה"כ

  • דרגת קושי בינונית

מחשבון המרות

מצרכים

  • לכופתאות:
  • 3 תפוחי אדמה גדולים
  • 1 כף פרג טחון טרי
  • 1/2 כפית סוכר
  • 2 כפות צימוקים
  • 1/2 פלפל צ'ילי אדום קצוץ
  • 1 כפית אבקת כוסברה
  • 1 כפית כמון
  • 1/2 כפית הל טחון
  • 1 כפית אבקת צ'ילי או פפריקה חריפה
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 1/3 1 כוסות גבינת פניר (או צפתית מגורדת או טופו)
  • 1 כף קמח
  • 3 כפות אגוז קשיו קצוץ גס
  • שמן קנולה לטיגון חצי עמוק
  • לרוטב:
  • 5 כפות שמן קנולה
  • 3 בצלים קצוצים
  • 2-3 שיני שום מעוכות
  • כף ג'ינג'ר מגורד
  • כפית אבקת צ'ילי או פפריקה חריפה
  • כפית גראם מסלה
  • כפית כוסברה טחונה
  • כפית כמון
  • 4 עגבניות יפות קצוצות
  • 1 כף סוכר
  • 2 כפות קשיו קצוץ
  • 1/4 כוס שמנת לבישול 10% שומן
  • 2 כפיות פרג

אופן ההכנה

  • 1.הכופתאות: מבשלים את תפוחי אדמה עם הקליפה במים עד ריכוך. מקלפים את הקליפה ומועכים באמצעות מזלג לפירה חלק.
  • 2. מערבבים את פירה תפוחי האדמה עם הפרג, מעט סוכר, צימוקים, מלח, פלפל, צ'ילי חריף, כוסברה טחונה, כמון והל טחון.
  • 3. מגרדים פנימה את הגבינה, מוסיפים את הקמח והקשיו וממשיכים לערבב.
  • 4. יוצרים מהתערובת קציצות (נעזרים בקערית עם מים), מטגנים בשמן חצי עמוק או מסדרים על תבנית מרופדת ניר אפייה, מרססים בתרסיס שמן ואופים 10-15 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות.
  • 6.הרוטב: מחממים שמן בסיר גדול ושטוח ומוסיפים בצל, ג'ינג'ר ושום ומערבבים.
  • 7. מוסיפים את כל התבלינים ומטגנים עד 1-2 דקות עד שריח התבלינים עולה.
  • 8. מוסיפים את העגבניות, מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל עוד 10-15 דקות.
  • 9. מוסיפים את הקשיו והשמנת ומרסקים את הרוטב בבלנדר מוט.
  • 10. מביאים שוב את הרוטב לרתיחה עדינה, מוסיפים את הפרג והכופתאות וממשיכים לבשל על להבה נמוכה עוד 15 דקות.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully