אבונדה– כופתאות הודיות

כל מי שטייל מספיק זמן בהודו בוודאי נתקבל באבונדות - כופתאות מטוגנות וחגיגיות ממולאות במחית תפו"א ועשבי תיבול בבלילה של קמח חומוס.

מתכון מאת: מערכת וואלה!
אוכל קוצ'יני- בונדה. שי שמואלי,
אוכל קוצ'יני- בונדה(צילום: שי שמואלי)

מצרכים

  • ל-4 מנות:
  • 4 תפו"א בינוניים
  • 1/2 כף גרגירי חרדל שחורים
  • 1/2 פלפל חריף ירוק קצוץ
  • 5 גבעולי עלי קארי קצוצים
  • 1 בצל בינוני קצוץ
  • 1 שן שום
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1/2 כפית כרכום
  • 1/2 כפית זנגביל
  • 1 כף חומץ
  • 1 כפית מלח.
  • שמן עמוק לטיגון
  • לבלילה:
  • 1 כוס קמח חומוס
  • 1 ביצה
  • מעט מלח
  • קורט פלפל שחור טחון
  • כ – 1/2 כוס מים

אופן ההכנה

  • 1. חוצים את תפו"א לאורך ומבשלים במי מלח עד לריכוך. מסננים ומצננים.
  • 2. במקביל מחממים כ- 4 כפות שמן בסיר קטן, כשהשמן חם מוסיפים את גרגירי החרדל ומכסים את הסיר. לאחר שגרגירי החרדל מתפצפצים מוסיפים את הבצל הקצוץ, עלי הקארי הקצוצים ופלפל חריף. בוחשים מדי פעם עד להשחמה. מתבלים בפלפל שחור, כרכום זנגביל, חומץ ולמלח.
  • 3. לאחר שתפו"א האדמה התקררו, מקלפים אותם ומועכים למחית. מוסיפים את הבצל המושחם ומערבבים היטב. יוצרים עיגולים בגודל כדורי פינג פונג.
  • 4. הכנת הבלילה: בסיר קטן ועמוק שמים את קמח החומוס, מלח, פלפל שחור וביצה מערבבים ומוסיפים בהדרגה את המים עד לקבלת עיסה סמיכה (בדומה לסמיכות של עוגה בחושה ).
  • 5. טובלים את כדורי התפו"א בתוך הבלילה ומטגנים בשמן עמוק חם עד להשחמה קלה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully