- 1. חוצים את תפו"א לאורך ומבשלים במי מלח עד לריכוך. מסננים ומצננים.
-
- 2. במקביל מחממים כ- 4 כפות שמן בסיר קטן, כשהשמן חם מוסיפים את גרגירי החרדל ומכסים את הסיר. לאחר שגרגירי החרדל מתפצפצים מוסיפים את הבצל הקצוץ, עלי הקארי הקצוצים ופלפל חריף. בוחשים מדי פעם עד להשחמה. מתבלים בפלפל שחור, כרכום זנגביל, חומץ ולמלח.
-
- 3. לאחר שתפו"א האדמה התקררו, מקלפים אותם ומועכים למחית. מוסיפים את הבצל המושחם ומערבבים היטב. יוצרים עיגולים בגודל כדורי פינג פונג.
-
- 4. הכנת הבלילה: בסיר קטן ועמוק שמים את קמח החומוס, מלח, פלפל שחור וביצה מערבבים ומוסיפים בהדרגה את המים עד לקבלת עיסה סמיכה (בדומה לסמיכות של עוגה בחושה ).
-
- 5. טובלים את כדורי התפו"א בתוך הבלילה ומטגנים בשמן עמוק חם עד להשחמה קלה.