סלמון צלוי על עלי רוקט
את הרוטב האהוב והמוכר של הרוסטביף מצרפים לנתח הסלמון, ומבשלים רוסטפיש עסיסי שכל אחד יכול להכין בבית
(אולפן וואלה! NEWS)
מחשבון המרות
- פילה סלמון טרי
- 6 שיני שום חצויות
- 2 כפות חרדל גרגירים
- 2 כפות דבש
- צרור טימין
- מלח גס
- פלפל גרוס
- 3 כפות שמן זית
- להגשה:
- עלי רוקט
- חצי לימון
- מלח גס
- 1. חורצים בעזרת סכין חריצים על דג הסלמון ומכניסים בחריצים את שיני השום.
- 2. בקערה מערבבים את החרדל, הדבש, פלפל שחור, מלח גס ואת שמן הזית.
- 3. מורחים את המרינדה על גבי הדג. חשוב שהרוטב יהיה סמיך על מנת שהדג יתפוס אותו כמו שצריך. מלמעלה בשביל הקריספיות מפזרים עוד פלפל שחור גרוס ומלח גס וענפים של טימין טרי.
- 4. מכניסים לתנור על חום של 200 מעלות לכ-25 דקות - חצי שעה.
- 5. לאחר האפייה, "אוספים" עם כף את הרוטב שהצטבר בצדדים ושופכים על גבי נתח הדג.
- 6. הגשה: לוקחים חתיכה מנתח הדג (לא חייבים לחתוך יפה עם סכין, אפשר עם כף), מניחים על מצע של עלי קורט, מזלפים מעל חצי לימון ומלח גס ומגישים.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה