וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סלמון צלוי על עלי רוקט

את הרוטב האהוב והמוכר של הרוסטביף מצרפים לנתח הסלמון, ומבשלים רוסטפיש עסיסי שכל אחד יכול להכין בבית

מתכון מאת: אבי ביטון, מערכת וואלה

אולפן וואלה! NEWS

מצרכים למתכון

  • פילה סלמון טרי
  • 6 שיני שום חצויות
  • 2 כפות חרדל גרגירים
  • 2 כפות דבש
  • צרור טימין
  • מלח גס
  • פלפל גרוס
  • 3 כפות שמן זית
  • להגשה:
  • עלי רוקט
  • חצי לימון
  • מלח גס

אופן ההכנה

  • 1. חורצים בעזרת סכין חריצים על דג הסלמון ומכניסים בחריצים את שיני השום.
  • 2. בקערה מערבבים את החרדל, הדבש, פלפל שחור, מלח גס ואת שמן הזית.
  • 3. מורחים את המרינדה על גבי הדג. חשוב שהרוטב יהיה סמיך על מנת שהדג יתפוס אותו כמו שצריך. מלמעלה בשביל הקריספיות מפזרים עוד פלפל שחור גרוס ומלח גס וענפים של טימין טרי.
  • 4. מכניסים לתנור על חום של 200 מעלות לכ-25 דקות - חצי שעה.
  • 5. לאחר האפייה, "אוספים" עם כף את הרוטב שהצטבר בצדדים ושופכים על גבי נתח הדג.
  • 6. הגשה: לוקחים חתיכה מנתח הדג (לא חייבים לחתוך יפה עם סכין, אפשר עם כף), מניחים על מצע של עלי קורט, מזלפים מעל חצי לימון ומלח גס ומגישים.
  • פילה סלמון עם יין לבן

  • פילה סלמון צלוי בעשבי תיבול

  • סלמון שיכור

  • תבשיל דגים עם עלי חורף

  • דג מרוקאי עם פול ירוק

  • סיר דגים עם הרבה ירוקים

  • קציצות דגים ברוטב לימוני צהוב

  • לברק עם מנגולד ושעועית עדינה

  • קציצות דגים ברוטב מטבוחה

  • קציצות דגים וסולת ברוטב חריף

  • אמנון אפוי על ירקות

  • פסטה סרדינים

  • ברוסקטה עם פלפלים מותססים ודג נא

  • פאייה דגים וארטישוק

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully