סלמון צלוי על עלי רוקט

את הרוטב האהוב והמוכר של הרוסטביף מצרפים לנתח הסלמון, ומבשלים רוסטפיש עסיסי שכל אחד יכול להכין בבית

מתכון מאת: אבי ביטון, מערכת וואלה!
(צילום: אולפן וואלה! NEWS)

מצרכים

  • פילה סלמון טרי
  • 6 שיני שום חצויות
  • 2 כפות חרדל גרגירים
  • 2 כפות דבש
  • צרור טימין
  • מלח גס
  • פלפל גרוס
  • 3 כפות שמן זית
  • להגשה:
  • עלי רוקט
  • חצי לימון
  • מלח גס

אופן ההכנה

  • 1. חורצים בעזרת סכין חריצים על דג הסלמון ומכניסים בחריצים את שיני השום.
  • 2. בקערה מערבבים את החרדל, הדבש, פלפל שחור, מלח גס ואת שמן הזית.
  • 3. מורחים את המרינדה על גבי הדג. חשוב שהרוטב יהיה סמיך על מנת שהדג יתפוס אותו כמו שצריך. מלמעלה בשביל הקריספיות מפזרים עוד פלפל שחור גרוס ומלח גס וענפים של טימין טרי.
  • 4. מכניסים לתנור על חום של 200 מעלות לכ-25 דקות - חצי שעה.
  • 5. לאחר האפייה, "אוספים" עם כף את הרוטב שהצטבר בצדדים ושופכים על גבי נתח הדג.
  • 6. הגשה: לוקחים חתיכה מנתח הדג (לא חייבים לחתוך יפה עם סכין, אפשר עם כף), מניחים על מצע של עלי קורט, מזלפים מעל חצי לימון ומלח גס ומגישים.
  • פילה סלמון עם יין לבן

  • פילה סלמון צלוי בעשבי תיבול

  • סלמון שיכור

  • ברוסקטה עם פלפלים מותססים ודג נא

  • סטייק ברמונדי ברוטב פוטנסקה

  • סלמון עם ירקות בתנור

  • פסטייה דגים

  • סופריטו דגים

  • קציצות דגים וסולת ברוטב חריף

  • קציצות דגים ברוטב עגבניות פיקנטי

  • תבשיל דגים בסגנון הודי

  • קובנייה דג

  • קציצות דגים ברוטב לימוני צהוב

  • ארוחת דגים צלויים בתבנית אחת

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully