פסטה פיצ'י עם עגבניות ואנשובי

אבי ביטון מפרגן למסעדת פיאטו ברחובות ומכין פסטה פיצ'י ביתית עם עגבניות ואנשובי

מתכון מאת: אבי ביטון, מערכת וואלה!
(צילום: בבושקה הפקות)

מצרכים

  • כמות: 3-4 מנות
  • לבצק:
  • 2 כוסות קמח לבן
  • 1/2 כוס קמח פסטה
  • 1 ביצה
  • חצי כפית מלח
  • מים לפי הצורך
  • לרוטב:
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1/2 בצל, קצוץ דק
  • 3-4 שיני שום
  • 10 פילטים של אנשובי
  • 5 עגבניות קצוצות
  • מלח
  • פלפל שחור
  • צרור בזיליקום
  • להגשה:
  • פרמזן

אופן ההכנה

  • 1. הכנת הבצק: מערבבים את מרכיבי הבצק בקערה ולשים היטב כ-5-7 דקות עד שמתקבל בצק גמיש וחלק.
  • 2. מכסים בניילון נצמד ומניחים לבצק לנוח לפחות שעה.
  • 3. קורצים מהבצק חתיכות ומרדדים אותן עם מערוך. חותכים לרצועות ליצירת פסי בצק ארוכים ודקים (אין צורך שיהיו שווים בגודלם או מדויקים) ומגלגלים כל רצועה למעין נחש כמו ספגטי עבה (ראה סרטון).
  • 4. מקמחים את הרצועות המוכנות כדי שלא ידבקו זו לזו וממשיכים להכין נוספות.
  • 5. הכנת הרוטב: במחבת עם שמן זית מטגנים את הבצל הקצוץ עד שהוא מתחיל לשנות את צבעו. מוסיפים את שיני השום ומחצית מכמות האנשובי ומטגנים דקה נוספת.
  • 6. מוסיפים את העגבניות הטריות, מעט עלי בזיליקום, מלח ופלפל ומבשלים 10 דקות נוספות.
  • 7. מבשלים את הפסטה במים רותחים ומומלחים עד לדרגת אל דנטה.
  • 8. מעבירים את הפסטה המוכנה עם מעט ממי הבישול למחבת עם הרוטב, מערבבים, מפזרים מעל עלי בזיליקום את יתרת האנשובי ומגישים עם גבינת פרמזן.
  • פסטה בפסטו סלק אפוי

  • רביולי עזים עם עגבניות שרי תמר ושאלוט

  • ניוקי תפוחי אדמה בשום צלוי

  • לביבות פתיתים וירקות

  • פסטה טונה עגבניות

  • טליאטלה ברוטב פטריות ומנגולד

  • פסטה קישואים ולימון עם קראמבל

  • פסטה ברוטב נפוליטני

  • פסטה בקרם אפונה ותרד

  • כיסונים במילוי סלק ברוטב יוגורט

  • פסטה עם ירקות

  • רוטב אדום סודי

  • ליגוויני בחמאת לימון וארטישוק

  • פסטה עם קרעי דג

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully