- 1. הכנת הבצק: מערבבים את מרכיבי הבצק בקערה ולשים היטב כ-5-7 דקות עד שמתקבל בצק גמיש וחלק.
- 2. מכסים בניילון נצמד ומניחים לבצק לנוח לפחות שעה.
- 3. קורצים מהבצק חתיכות ומרדדים אותן עם מערוך. חותכים לרצועות ליצירת פסי בצק ארוכים ודקים (אין צורך שיהיו שווים בגודלם או מדויקים) ומגלגלים כל רצועה למעין נחש כמו ספגטי עבה (ראה סרטון).
- 4. מקמחים את הרצועות המוכנות כדי שלא ידבקו זו לזו וממשיכים להכין נוספות.
- 5. הכנת הרוטב: במחבת עם שמן זית מטגנים את הבצל הקצוץ עד שהוא מתחיל לשנות את צבעו. מוסיפים את שיני השום ומחצית מכמות האנשובי ומטגנים דקה נוספת.
- 6. מוסיפים את העגבניות הטריות, מעט עלי בזיליקום, מלח ופלפל ומבשלים 10 דקות נוספות.
- 7. מבשלים את הפסטה במים רותחים ומומלחים עד לדרגת אל דנטה.
- 8. מעבירים את הפסטה המוכנה עם מעט ממי הבישול למחבת עם הרוטב, מערבבים, מפזרים מעל עלי בזיליקום את יתרת האנשובי ומגישים עם גבינת פרמזן.