- 1. מחממים תנור ל-190 מעלות.
- 2. בקערה מערבבים היטב 1/4 כוס שמן זית עם החצילים, מתבלים במלח ומעבירים לתבנית מרופדת נייר אפיה. אופים 25 דקות עד שהחצילים הזהיבו.
- 3. במקביל מחממים 3 כפות שמן בסיר רחב ושטוח. משחימים את הבשר 3-4 דקות מכל כיוון בשני סבבים ומוציאים.
- 4. מכניסים לסיר את הבצל ומטגנים 10 דקות עד שקיפות.
-
- 5. מוסיפים את רסק העגבניות, רכז הרימונים, החצילים האפויים, הנענע והבשר המושחם. שופכים מים עד גובה הבשר ומביאים לרתיחה.
- 6. מתבלים בסילאן, מלח ופלפל שחור בנדיבות. מוסיפים את הלימונים הפרסיים, מכסים ומבשלים מעל להבה נמוכה כשעתיים או עד שהבשר נימוח. מגישים יחד עם אורז.