וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

חורשט בדנג'ון

חורשט בדנג'ון הוא תבשיל בשר עם חצילים מלא ניחוחות וטעמים מהמטבח הפרסי בזכות שילוב של רכז רימונים חמצמץ, לימונים פרסיים ועלי נענע טריים

מתכון מאת: מערכת וואלה

חורשט בדנג'ון. אסף אמברם,
חורשט בדנג'ון/אסף אמברם

מצרכים למתכון

  • כמות: 5 מנות
  • 2 חצילים חתוכים לקוביות של 3-4 ס"מ
  • 1/4 כוס שמן זית לחצילים+ 3 כפות שמן לטיגון הבשר
  • 1 ק"ג בשר צלעות טרי, חתוך לקוביות גדולות
  • 1 בצל גדול, קלוף וחתוך לפרוסות דקות
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 2 לימונים פרסיים (רשות)
  • 2 כפות סילאן
  • 4-5 כפות רכז רימונים
  • עלים מ-15 גבעולי נענע
  • מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-190 מעלות.
  • 2. בקערה מערבבים היטב 1/4 כוס שמן זית עם החצילים, מתבלים במלח ומעבירים לתבנית מרופדת נייר אפיה. אופים 25 דקות עד שהחצילים הזהיבו.
  • 3. במקביל מחממים 3 כפות שמן בסיר רחב ושטוח. משחימים את הבשר 3-4 דקות מכל כיוון בשני סבבים ומוציאים.
  • 4. מכניסים לסיר את הבצל ומטגנים 10 דקות עד שקיפות.
  • 5. מוסיפים את רסק העגבניות, רכז הרימונים, החצילים האפויים, הנענע והבשר המושחם. שופכים מים עד גובה הבשר ומביאים לרתיחה.
  • 6. מתבלים בסילאן, מלח ופלפל שחור בנדיבות. מוסיפים את הלימונים הפרסיים, מכסים ומבשלים מעל להבה נמוכה כשעתיים או עד שהבשר נימוח. מגישים יחד עם אורז.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully