חורשט בדנג'ון
חורשט בדנג'ון הוא תבשיל בשר עם חצילים מלא ניחוחות וטעמים מהמטבח הפרסי בזכות שילוב של רכז רימונים חמצמץ, לימונים פרסיים ועלי נענע טריים
חורשט בדנג'ון (צילום: אסף אמברם)
מחשבון המרות
- כמות: 5 מנות
- 2 חצילים חתוכים לקוביות של 3-4 ס"מ
- 1/4 כוס שמן זית לחצילים+ 3 כפות שמן לטיגון הבשר
- 1 ק"ג בשר צלעות טרי, חתוך לקוביות גדולות
- 1 בצל גדול, קלוף וחתוך לפרוסות דקות
- 2 כפות רסק עגבניות
- 2 לימונים פרסיים (רשות)
- 2 כפות סילאן
- 4-5 כפות רכז רימונים
- עלים מ-15 גבעולי נענע
- מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
- 1. מחממים תנור ל-190 מעלות.
- 2. בקערה מערבבים היטב 1/4 כוס שמן זית עם החצילים, מתבלים במלח ומעבירים לתבנית מרופדת נייר אפיה. אופים 25 דקות עד שהחצילים הזהיבו.
- 3. במקביל מחממים 3 כפות שמן בסיר רחב ושטוח. משחימים את הבשר 3-4 דקות מכל כיוון בשני סבבים ומוציאים.
- 4. מכניסים לסיר את הבצל ומטגנים 10 דקות עד שקיפות.
- 5. מוסיפים את רסק העגבניות, רכז הרימונים, החצילים האפויים, הנענע והבשר המושחם. שופכים מים עד גובה הבשר ומביאים לרתיחה.
- 6. מתבלים בסילאן, מלח ופלפל שחור בנדיבות. מוסיפים את הלימונים הפרסיים, מכסים ומבשלים מעל להבה נמוכה כשעתיים או עד שהבשר נימוח. מגישים יחד עם אורז.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה