- 1. מערבבים את כל החומרים ביחד ומתחילים ללוש. את המים מוסיפים בהדרגתיות ולפי הצורך. יוצרים בצק רך ולא דביק.
- 2. מניחים את גוש הבצק בקערה, מכסים בניילון נצמד או מגבת לחה ומתפיחים למשך שעה במידה ומשתמשים בשמרים ועד 8 שעות אם משתמשים במחמצת.
- 3. מוציאים את הבצק שתפח מהקערה ומחלקים לשניים. לשים כל חלק ויוצרים צורה של כיכר מכל אחד. צובטים מעט את החלק האחורי כך שפני הכיכר (החלק העליון) יהיו מתוחות וחלקות.
- 4. מניחים כל כיכר בתבנית אינגליש קייק משומנת במעט בשמן זית, מכסים שוב ומתפיחים כשעה נוספת.
- 5. בינתיים מחממים תנור ל-200 מעלות.
- 6. חורצים חריצים על פני בצק הכיכרות כדי למנוע התבקעות הבצק במהלך האפייה. וזורים מעט קמח למעלה.
- 7. מכניסים את הלחם לתנור, שופכים בתחתית התנור 1/3 כוס מים קרים וסוגרים. האדים שייווצרו ייצרו את הקראסט של הלחם.
- 8. אחרי 5 דקות שוב שופכים 1/3 כוס מים קרים לתחתית התנור.
- 9. אופים עוד 30 דקות, מוציאים מהתנור, מחלצים מהתבנית ומניחים מעל רשת כדי שיתקרר. כשתופחים על חלקה התחתון של הכיכר צריך להישמע קול עמום. במידה ויש צורך מחזירים לאפייה נוספת.