וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

לחם לימון וכוסברה

במאפיית מלכה כהן מכינים לחם מחמצת ארומטי משובץ לימונים כבושים, בצל מטוגן ועלי כוסברה ויש גם קיצור דרך עם שמרים

מתכון מאת: רונית אבידן-שיינפלד, מערכת וואלה

לחם כוסברה ולימונים כבושים מלכה כהן. דרור עינב
לחם כוסברה ולימונים כבושים מלכה כהן

מצרכים למתכון

  • כמות- עבור 2 כיכרות
  • 700 גר' (5 כוסות) קמח מלא
  • 25 גרם (1/2 1 כפות) שמרים יבשים או 300 גר' מחמצת
  • 30 גר' (1/2 2 כפות) סוכר
  • 30 גר' (2 כפות) מלח
  • 50 מ"ל (1/4 כוס) שמן רגיל
  • 350-400 מ"ל (1/2 1 -1/4 1 כוסות) מים
  • בצל גדול, קצוץ ומטוגן
  • חצי צרור כוסברה קצוצה גס
  • כף גדולה לימון כבוש קצוץ (במידה ואין, ניתן להשתמש בלימון רגיל קצוץ כולל הקליפה )

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים את כל החומרים ביחד ומתחילים ללוש. את המים מוסיפים בהדרגתיות ולפי הצורך. יוצרים בצק רך ולא דביק.
  • 2. מניחים את גוש הבצק בקערה, מכסים בניילון נצמד או מגבת לחה ומתפיחים למשך שעה במידה ומשתמשים בשמרים ועד 8 שעות אם משתמשים במחמצת.
  • 3. מוציאים את הבצק שתפח מהקערה ומחלקים לשניים. לשים כל חלק ויוצרים צורה של כיכר מכל אחד. צובטים מעט את החלק האחורי כך שפני הכיכר (החלק העליון) יהיו מתוחות וחלקות.
  • 4. מניחים כל כיכר בתבנית אינגליש קייק משומנת במעט בשמן זית, מכסים שוב ומתפיחים כשעה נוספת.
  • 5. בינתיים מחממים תנור ל-200 מעלות.
  • 6. חורצים חריצים על פני בצק הכיכרות כדי למנוע התבקעות הבצק במהלך האפייה. וזורים מעט קמח למעלה.
  • 7. מכניסים את הלחם לתנור, שופכים בתחתית התנור 1/3 כוס מים קרים וסוגרים. האדים שייווצרו ייצרו את הקראסט של הלחם.
  • 8. אחרי 5 דקות שוב שופכים 1/3 כוס מים קרים לתחתית התנור.
  • 9. אופים עוד 30 דקות, מוציאים מהתנור, מחלצים מהתבנית ומניחים מעל רשת כדי שיתקרר. כשתופחים על חלקה התחתון של הכיכר צריך להישמע קול עמום. במידה ויש צורך מחזירים לאפייה נוספת.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully