תבשיל לברק ברוטב לימוני
השף אביב משה מגיש לכם דגים בתבשיל ארטישוק לימוני שמשלב טאץ' ביתי ועומק טעמים שישאיר את הרושם הרצוי בערב החג
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות ראשונות
- 4 פילטים של לברק או 4 נתחים של פילה מוסר או לוקוס במשקל 150 גרם כל אחד
- 10 שיני שום
- 10 תחתיות ארטישוק, חתוכות לרבעים
- 1 צרור מנגולד, חתוך גס
- 2 קישואים, פרוסים לטבעות עבות
- 1 כפית כורכום
- מיץ מ-2 לימונים
- 1 כפית מלח
אופן ההכנה
- 1. בסיר רחב שמים שום, ארטישוק, מנגולד וקישואים.
- 2. מוסיפים מים כדי כיסוי, מיץ לימון, כורכום ומלח ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים ללא מכסה כחצי שעה. טועמים ומתקנים תיבול. עד לשלב הזה ניתן להכין הכל מראש.
- 3. לפני ההגשה מחממים את התבשיל. מוסיפים לסיר את הדגים, יוצקים עליהם מנוזלי הרוטב ומבשלים רבע שעה עד שהדגים מוכנים.