סלט קוסקוס עם כרוב צלוי
לכבוד החג משתפות אותנו נשות המיזם הקולינרי נשים מבשלות במתכון לסלט קוסקוס עם כרוב צלוי וירוקים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 2 בצלי שלוט חתוכים לקוביות
- 2 כפות חומץ יין אדום
- 1/4 כרוב אדום
- 2 גזרים
- שמן זית, לצלייה
- 5 ענפי פטרוזיליה קצוצים
- 5 ענפי כוסברה קצוצים
- 5 ענפי נענע קצוצים
- 1 חבילה קטנה קוסקוס מהירת הכנה
- לרוטב:
- חצי כוס שמן זית
- מיץ מלימון אחד
- מלח ים לפי הטעם
- קורט פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- 1. מערבבים את קוביות הבצל עם החומץ ומניחים בצד.
- 2. חותכים את הכרוב לקוביות, צולים על מחבת עם מעט שמן זית ומוציאים לקערה.
- 3. חותכים את הגזרים לקוביות, מוסיפים עוד קצת שמן למחבת וצולים כמעט עד ריכוך. מוסיפים לקערה עם הכרוב.
- 4. מכינים את הקוסקוס לפי הוראות ההכנה שעל השקית ומוסיפים לקערה יחד עם הירוקים הקצוצים והבצל הקצוץ ששרה בחומץ.
- 5. יוצקים את שמן הזית ומיץ הלימון ומתבלים במלח ופלפל. טועמים, מתקנים תיבול לפי הצורך ומגישים