- 1. להכנת הלביבות: מערבבים את כל הירקות (גזר, קישוא ובצל) המגורדים יחד, מערבבים עם קמח העדשים ויוצרים לביבות.
-
- 2. מסדרים את הלביבות על תבנית מרופדת נייר אפיה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-175 מעלות למשך כ-15 דקות.
-
- 3. הכנת רוטב הסלט: מערבבים יחד בתוך קערה את כל המרכיבים (סויה, שום כתוש, דבש, מלח ופלפל) למעט השמן וטורפים. תוך כדי טריפה מזלפים את השמן לשם קבלת עד לקבלת רוטב בעל מרקם אחיד ומעט סמיך.
-
- 4. הכנת הסלט: חותכים את הגזר, המלפפון והסלק לרצועות דקות (ז'וליאנים) ומניחים בקערה יחד עם הרוקט.
-
- 5. לתוך קערת הירקות יוצקים כפות מהרוטב לפי הטעם ומערבבים. מפזרים את אגוזי המלך הקצוצים ואת חופן החמוציות.
-
- 6. מגישים את הסלט בקערה עם לביבות הירק מעל או אורזים בקופסה ולוקחים לצהריים בעבודה או ללימודים.