וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סלט שורשים ולביבות טבעוניות

מתכון של בית הקפה עלמה לסלט שורשים צבעוני ומזין לצד לביבות ירקות

מתכון מאת: מערכת וואלה

סלט שורשים וקציצות ירק, קפה עלמה. בועז בן ציון,
סלט שורשים וקציצות ירק, קפה עלמה/בועז בן ציון

מצרכים למתכון

  • סלט שורשים:
  • 2 גזרים חתוכים לז'וליאנים
  • 1 סלק חתוך לז'וליאנים
  • 2 מלפפונים
  • חופן גדול של עלי בייבי רוקט
  • חופן חמוציות
  • 2 כפות אגוזי מלך קצוצים
  • לרוטב:
  • 3 כפות סויה
  • 1 כף שמן שמשום
  • ½ כפית שום כתוש
  • 1 כף דבש
  • ½ כוס שמן
  • מלח ופלפל
  • לביבות טבעוניות:
  • 2 גזרים מגורדים
  • 2 זוקיני או קישואים קטנים מגורדים
  • 1 בצל מגורד
  • 1 עד חצי כוס קמח עדשים (לפי הצורך)

אופן ההכנה

  • 1. להכנת הלביבות: מערבבים את כל הירקות (גזר, קישוא ובצל) המגורדים יחד, מערבבים עם קמח העדשים ויוצרים לביבות.
  • 2. מסדרים את הלביבות על תבנית מרופדת נייר אפיה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-175 מעלות למשך כ-15 דקות.
  • 3. הכנת רוטב הסלט: מערבבים יחד בתוך קערה את כל המרכיבים (סויה, שום כתוש, דבש, מלח ופלפל) למעט השמן וטורפים. תוך כדי טריפה מזלפים את השמן לשם קבלת עד לקבלת רוטב בעל מרקם אחיד ומעט סמיך.
  • 4. הכנת הסלט: חותכים את הגזר, המלפפון והסלק לרצועות דקות (ז'וליאנים) ומניחים בקערה יחד עם הרוקט.
  • 5. לתוך קערת הירקות יוצקים כפות מהרוטב לפי הטעם ומערבבים. מפזרים את אגוזי המלך הקצוצים ואת חופן החמוציות.
  • 6. מגישים את הסלט בקערה עם לביבות הירק מעל או אורזים בקופסה ולוקחים לצהריים בעבודה או ללימודים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully