חג שמח: סלט עגבניות חריף
לכבוד החג משתפת אותנו אסתר מהמיזם הקולינרי נשים מבשלות במתכון לסלט עגבניות ופלפלים חריפים צלויים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 10 פלפלים חריפים שלמים
- 20 עגבניות אדומות בגודל בינוני
- 1/2 כוס שמן זית משובח
- 3 שיני שום קצוצות או כתושות
- ענף של טימין
- 2 לימונים סחוטים למיץ
- מלח ים או מלח בישול
אופן ההכנה
- 1. מניחים את העגבניות והפלפלים על רשת המנגל וצולים אותם עד לקבלת' לחיים' שרופות. ניתן לעשות זאת גם על האש הגלויה של הכירה או על מחבת ישנה המונחת על הכיריים. אין צורך לשמן אותה.
- 2. מניחים את הפלפלים הקלויים והעגבניות השרופות במסננת מעל קערה ועוטפים הכל בשקית ניילון גדולה (פעולה שתקל אחר כך בקילוף). מצננים.
- 3. מקלפים את העגבניות והפלפלים וחותכים לקוביות.
- 4. מערבבים עם שמן הזית, השום, עלי הטימין, והלימון. מוסיפים מלח לפי הטעם, מתקנים תיבול לפי הצורך ומגישים.