מטבוחה של אמא
השף יוסי שטרית לא יכול לשכוח את טעמו של סלט המטבוחה שהיתה מכינה אימו, פאני. יחד עם מגישים את המתכון לסלט העגבניות החריף והמענג הזה
- 30 דקות עבודה
- 120 דקות סה"כ
- קל להכנה
- 10 סועדים
מצרכים
- 2 קילוגרמיםעגבניות בשלות
- 4 פלפל חריף ירוק
- ¼ כוסשמן קנולה
- 4 שיני שום קצוצות
- ½ כףמלח
- 2 כפותפפריקה
- לטבלת המרות לחצו כאן >
אופן ההכנה
איך מכינים מטבוחה של אמא?
- 1מקלפים את העגבניות: חורצים צלב בתחתית כל עגבנייה, מעבירים לסיר וחולטים אותן במים רותחים במשך כ-30 שניות. מעבירים את העגבניות למים קרים, מקלפים (הקליפה תרד בקלות) וקוצצים את בשרן.
הדרך הנכונה והבטוחה לקילוף עגבניה(צילום: ShutterStock) - 2על אש גלויה קולים את הפלפלים, ומסירים את קליפתם. קוצצים את בשר הפלפלים.
- 3מערבבים בסיר את השמן, העגבניות והשום, ומבשלים על להבה בינונית במשך כשעה, תוך כדי ערבוב.
- 4מוסיפים לסיר את הפלפלים הקצוצים ומערבבים.
- 5מוסיפים את הפפריקה והמלח, מערבבים היטב ומבשלים כחצי שעה נוספת.