מטבוחה של אמא
השף יוסי שטרית לא יכול לשכוח את טעמו של סלט המטבוחה שהיתה מכינה אימו, פאני. יחד עם מגישים את המתכון לסלט העגבניות החריף והמענג הזה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 2קילוגרמיםעגבניות בשלות
 - 4פלפל חריף ירוק
 - ¼כוסשמן קנולה
 - 4שיני שום קצוצות
 - ½כףמלח
 - 2כפותפפריקה
 
- מחשבון המרות
 
אופן ההכנה
איך מכינים מטבוחה של אמא?
- 1מקלפים את העגבניות: חורצים צלב בתחתית כל עגבנייה, מעבירים לסיר וחולטים אותן במים רותחים במשך כ-30 שניות. מעבירים את העגבניות למים קרים, מקלפים (הקליפה תרד בקלות) וקוצצים את בשרן.
הדרך הנכונה והבטוחה לקילוף עגבניה/ShutterStock  - 2על אש גלויה קולים את הפלפלים, ומסירים את קליפתם. קוצצים את בשר הפלפלים.
 - 3מערבבים בסיר את השמן, העגבניות והשום, ומבשלים על להבה בינונית במשך כשעה, תוך כדי ערבוב.
 - 4מוסיפים לסיר את הפלפלים הקצוצים ומערבבים.
 - 5מוסיפים את הפפריקה והמלח, מערבבים היטב ומבשלים כחצי שעה נוספת.
 
