מטבוחה של אמא

השף יוסי שטרית לא יכול לשכוח את טעמו של סלט המטבוחה שהיתה מכינה אימו, פאני. יחד עם מגישים את המתכון לסלט העגבניות החריף והמענג הזה

מתכון מאת: יוסי ופאני שטרית, מערכת וואלה!
מטבוחה של יוסי שטרית. נמרוד סונדרס
מטבוחה של יוסי שטרית

מצרכים

    • 2 קילוגרמיםעגבניות בשלות
    • 4 פלפל חריף ירוק
    • ¼ כוסשמן קנולה
    • 4 שיני שום קצוצות
    • ½ כףמלח
    • 2 כפותפפריקה

אופן ההכנה

איך מכינים מטבוחה של אמא?

  • 1מקלפים את העגבניות: חורצים צלב בתחתית כל עגבנייה, מעבירים לסיר וחולטים אותן במים רותחים במשך כ-30 שניות. מעבירים את העגבניות למים קרים, מקלפים (הקליפה תרד בקלות) וקוצצים את בשרן.
    הדרך הנכונה והבטוחה לקילוף עגבניה(צילום: ShutterStock)
  • 2על אש גלויה קולים את הפלפלים, ומסירים את קליפתם. קוצצים את בשר הפלפלים.
  • 3מערבבים בסיר את השמן, העגבניות והשום, ומבשלים על להבה בינונית במשך כשעה, תוך כדי ערבוב.
  • 4מוסיפים לסיר את הפלפלים הקצוצים ומערבבים.
  • 5מוסיפים את הפפריקה והמלח, מערבבים היטב ומבשלים כחצי שעה נוספת.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully