וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מטבוחה של אמא

השף יוסי שטרית לא יכול לשכוח את טעמו של סלט המטבוחה שהיתה מכינה אימו, פאני. יחד עם מגישים את המתכון לסלט העגבניות החריף והמענג הזה

מתכון מאת: יוסי ופאני שטרית, מערכת וואלה

30 דקות עבודה,120 דקות סה"כ,קל להכנה,10 סועדים
מטבוחה של יוסי שטרית. נמרוד סונדרס
מטבוחה של יוסי שטרית

מצרכים למתכון

    • 2קילוגרמיםעגבניות בשלות
    • 4פלפל חריף ירוק
    • ¼כוסשמן קנולה
    • 4שיני שום קצוצות
    • ½כףמלח
    • 2כפותפפריקה

אופן ההכנה

איך מכינים מטבוחה של אמא?

  • 1
    מקלפים את העגבניות: חורצים צלב בתחתית כל עגבנייה, מעבירים לסיר וחולטים אותן במים רותחים במשך כ-30 שניות. מעבירים את העגבניות למים קרים, מקלפים (הקליפה תרד בקלות) וקוצצים את בשרן.
    הדרך הנכונה והבטוחה לקילוף עגבניה/ShutterStock
  • 2
    על אש גלויה קולים את הפלפלים, ומסירים את קליפתם. קוצצים את בשר הפלפלים.
  • 3
    מערבבים בסיר את השמן, העגבניות והשום, ומבשלים על להבה בינונית במשך כשעה, תוך כדי ערבוב.
  • 4
    מוסיפים לסיר את הפלפלים הקצוצים ומערבבים.
  • 5
    מוסיפים את הפפריקה והמלח, מערבבים היטב ומבשלים כחצי שעה נוספת.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully