סלט מטבוחה
הכנת המטבוחה היא פשוטה מאוד אבל כיוון שאין כאן מים חשוב מאוד להקפיד על ערבוב כל כמה זמן.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-8 מנות:
- 1 ק"ג עגבניות
- גמבה
- 2 פלפלים חריפים ירוקים (אפשר לשים 1 לצמצום החריפות)
- 5 שיני שום
- 3 כפות שמן קנולה
- כפית פפריקה מתוקה
- פלפל שחור לפי הטעם
אופן ההכנה
- 1. חולטים את העגבניות במים רותחים ומסירים את הקליפה. חותכים לקוביות קטנות.
- 2. חותכים גמבה ל-4 ויחד עם העגבניות והשמן מכניסים למחבת. מוסיפים את השום.
- 3. מוסיפים את התבלינים ולאחר שמגיע לרתיחה מנמיכים את האש. מדי פעם מערבבים כדי למנוע מהמטבוחה להישרף. מבשלים כשעה ללא כיסוי. המטבוחה מוכנה לאחר ספיגת הנוזלים וכשהשמן צף. מגישים קר.
- *מומלץ להגיש עם חלה או לחם טרי.