- 1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
- 2.מכינים את התערובת: במיקסר עם וו גיטרה מערבבים חמאה וסוכר. מוסיפים בהדרגה את הביצים ומערבבים עד לקבלת תערובת אוורירית ואחידה.
- 3. מוסיפים מלח, וניל, גרידה של לימון, ג'ינג'ר ונענע קצוצה.
- 4. מפסיקים את פעולת המיקסר, מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים לאיחוד. מוסיפים שמנת חמוצה ומערבבים לאיחוד.
- 5.אופים: יוצקים את התערובת לתבניות משומנות ואופים במשך 30-35 דקות (עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש).
- 6.מבשלים את הסירופ: בסיר קטן מביאים לרתיחה את כל מרכיבי הסירופ. מבשלים ברתיחה דקה-שתיים, מסירים מהאש ומקררים את הסירופ.
- 7.מצפים את העוגה: מיד לאחר שהעוגה יוצאת מהתנור יוצקים עליה את הסירופ.
- 8. מפזרים למעלה אבקת סוכר, גרידת לימון או התפוז ועלי הנענע.