פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      עוגת לימונענע קייצית

      מתכון לעוגת לימונענע מתוך ספר הבישול "כרמים סיפור אהבה"

      4 מדרגים / 3.61 כוכבים

      עוגת לימונענע מתוך ספר הבישול כרמים (יח
      עוגת לימונענע מתוך ספר הבישול כרמים (יח"צ)

      מצרכים

      • כמות: ל-2 תבניות אינגליש קייק
      • מצרכים:
      • 250 גרם חמאה
      • 250 גרם (1/4 1 כוסות) סוכר
      • 5 ביצים
      • קורט מלח
      • 1/2 כפית תמצית וניל
      • גרידה מחצי לימון
      • 50 מ"ל (1/2 3 כפות) מיץ לימון
      • 1/2 1 כפיות ג'ינג'ר טרי מגורר
      • 5 גבעולי נענע, מופרדים לעלים וקצוצים
      • 280 גרם (2 כוסות) קמח
      • 10 גרם (שקית) אבקת אפייה
      • 200 מ"ל (מיכל) שמנת חמוצה
      • לסירופ:
      • 200 מ"ל (3/4 כוס + כף) מיץ לימון סחוט
      • 200 גרם (כוס) סוכר
      • 120 מ"ל (1/2 כוס) מים
      • לקישוט:
      • מעט אבקת סוכר
      • גרידת לימון או גרידת תפוז או גם וגם
      • עלי נענע רעננים

      אופן ההכנה

      • 1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
      • 2.מכינים את התערובת: במיקסר עם וו גיטרה מערבבים חמאה וסוכר. מוסיפים בהדרגה את הביצים ומערבבים עד לקבלת תערובת אוורירית ואחידה.
      • 3. מוסיפים מלח, וניל, גרידה של לימון, ג'ינג'ר ונענע קצוצה.
      • 4. מפסיקים את פעולת המיקסר, מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים לאיחוד. מוסיפים שמנת חמוצה ומערבבים לאיחוד.
      • 5.אופים: יוצקים את התערובת לתבניות משומנות ואופים במשך 30-35 דקות (עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש).
      • 6.מבשלים את הסירופ: בסיר קטן מביאים לרתיחה את כל מרכיבי הסירופ. מבשלים ברתיחה דקה-שתיים, מסירים מהאש ומקררים את הסירופ.
      • 7.מצפים את העוגה: מיד לאחר שהעוגה יוצאת מהתנור יוצקים עליה את הסירופ.
      • 8. מפזרים למעלה אבקת סוכר, גרידת לימון או התפוז ועלי הנענע.

      עוד מתכוני קינוחים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -