וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגת לימונענע קייצית

מתכון לעוגת לימונענע מתוך ספר הבישול "כרמים סיפור אהבה"

מתכון מאת: מערכת וואלה

עוגת לימונענע מתוך ספר הבישול כרמים.
עוגת לימונענע מתוך ספר הבישול כרמים

מצרכים למתכון

  • כמות: ל-2 תבניות אינגליש קייק
  • מצרכים:
  • 250 גרם חמאה
  • 250 גרם (1/4 1 כוסות) סוכר
  • 5 ביצים
  • קורט מלח
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • גרידה מחצי לימון
  • 50 מ"ל (1/2 3 כפות) מיץ לימון
  • 1/2 1 כפיות ג'ינג'ר טרי מגורר
  • 5 גבעולי נענע, מופרדים לעלים וקצוצים
  • 280 גרם (2 כוסות) קמח
  • 10 גרם (שקית) אבקת אפייה
  • 200 מ"ל (מיכל) שמנת חמוצה
  • לסירופ:
  • 200 מ"ל (3/4 כוס + כף) מיץ לימון סחוט
  • 200 גרם (כוס) סוכר
  • 120 מ"ל (1/2 כוס) מים
  • לקישוט:
  • מעט אבקת סוכר
  • גרידת לימון או גרידת תפוז או גם וגם
  • עלי נענע רעננים

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  • 2.מכינים את התערובת: במיקסר עם וו גיטרה מערבבים חמאה וסוכר. מוסיפים בהדרגה את הביצים ומערבבים עד לקבלת תערובת אוורירית ואחידה.
  • 3. מוסיפים מלח, וניל, גרידה של לימון, ג'ינג'ר ונענע קצוצה.
  • 4. מפסיקים את פעולת המיקסר, מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים לאיחוד. מוסיפים שמנת חמוצה ומערבבים לאיחוד.
  • 5.אופים: יוצקים את התערובת לתבניות משומנות ואופים במשך 30-35 דקות (עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש).
  • 6.מבשלים את הסירופ: בסיר קטן מביאים לרתיחה את כל מרכיבי הסירופ. מבשלים ברתיחה דקה-שתיים, מסירים מהאש ומקררים את הסירופ.
  • 7.מצפים את העוגה: מיד לאחר שהעוגה יוצאת מהתנור יוצקים עליה את הסירופ.
  • 8. מפזרים למעלה אבקת סוכר, גרידת לימון או התפוז ועלי הנענע.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully